paddestoelensoep

Dit is een overheerlijke en vegetarische soep. Omdat ik het met kokosmelk gemaakt heb is deze soep ook lactosevrij. Voor de rest heb ik maar weinig te vertellen over dit recept.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kilo paddenstoelen, in plakjes gesneden
1 ui, gesnipperd
boter om de ui en de paddenstoelen te bakken
1 eetlepel bloem
450 ml warme bouillon
450 ml kokosmelk
zout en peper naar smaak

Voorbereiding: 10-15 minuten
Bereiding: 25-30 minuten
Extra nodig: een staafmixer, een braadpan.

Bereiding:
Snijd de paddenstoelen en het ui.
Pak een braadpan en bak de ui totdat het er glazig er uit ziet.
Gooi de paddenstoelen er bij en laat het goed bakken totdat het vocht er uit is.
Schep wat paddenstoelen apart op een bordje.
Gooi dan de bouillon er bij en roer het goed om en laat het heet worden.
Gooi dan de kokosmelk er bij en goed roeren.
Pak de staafmixer. Blender en puree alles goed, totdat alles glad is.
Laat alles nog eens 10 minuten door pruttelen op een zacht vuurtje.
Gooi dan de resterende paddenstoelen er bij en laat het nog eens 5 minuten pruttelen op een zacht vuurtje.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.