Paddestoelen-aardappelstoofschotel

Paddestoelen-aardappelstoofschotel is een vegetarisch recept. Het is lactose-, noten- en eivrij. Dit recept heeft een licht zurige smaak. Dat komt waarschijnlijk door de witte wijn. Het is een heerlijk recept. Dit kan je eten met rijst, pasta en aardappelpuree.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 grote ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
350 gram grote champignons, gehalveerd
1 halve winterwortel, fijngesneden
2 grote aardappelen (ongeveer 350 gram), geschild en in blokjes van ongeveer 2 cm gesneden
2 grote tomaten, ontveld en fijngehakt
4 eetlepels olie
1 theelepel rozemarijn
1 theelepel tijm
250 ml droge witte wijn
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: wok met deksel of een braadpan of een hapjespan

Bereiding:
Verhit de olie in een wok op een middelhoge warmtebron.
Voeg de ui, knoflook, selderij en winterwortel toe.
Roerbak dit tot alles heel zacht is geworden.
Zet het vuur iets lager als het mengsel te bruin wordt.
Doe de champignons erbij en roerbak deze 1 minuut.
Voeg de aardappelen toe, samen met de tomaten, rozemarijn, tijm, wijn, zout en peper.
Breng dit aan de kook.
Sluit de pan en zet het vuur laag.
Laat alles 30 minuten zachtjes pruttelen, totdat de aardappelen zacht (gaar) zijn.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.