Een vegetarisch recept maar de tahoe kan je vervangen door kippenvlees of garnalen. Het is een smakelijk en een makkelijk recept om te maken.
voor 2 personen
Ingrediënten:
150 gram tahoe, in blokjes gesneden
1 knoflookteentje, fijngehakt
1 winterwortel, grof geraspt
3 bosuitjes, in ringen gesneden
125 gram platte noedels
2 eetlepels pinda’s, geroosterd en grof gehakt in de keukenmachine
2 eetlepels witte wijnazijn
2 eetlepels tamarindesaus
2 eieren
3 theelepels suiker
100 gram taugé
100 ml water
olie om te bakken
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 8-10 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, keukenmachine, schaaltje, wok
Bereiding:
Snijd de tahoe in blokjes en hak de knoflook fijn.
Rasp de winterwortel en snijd de bosuitjes in ringen.
Rooster de pinda’s in de koekenpan en laat ze afkoelen.
Doe ze in de keukenmachine en hak ze grof.
Kook de noedels volgens de beschrijving.
Verhit de wok op groot vuur en doe er olie in.
Roerbak de tahoe tot deze begint te kleuren.
Voeg dan de knoflook, wortel, taugé noedels, azijn, tamarindesaus, suiker en het water toe en blijf roeren.
Breek de eieren in een apart schaaltje en klop ze met een vork los.
Schuif de ingrediënten naar de rand van de wok en voeg de eieren toe in de wok.
Roer de eieren beetje bij beetje bij de rest van de noedels.
Roerbak alles voor nog eens 3 minuten.
Schep de noedels op een bord en bestrooi ze met de gehakte pinda’s.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl