Paastaart

Ik haal even de paastaart naar voren. Deze had ik paar jaar terug al eens gemaakt. Dit is een heerlijke taart. De bananenschijfjes en de amandelschaafsels zorgen voor een goede smaakcombinatie.

voor 1 taart

Ingrediënten:
1 royale, niet te rijpe banaan
sap en rasp van 1 citroen
125 gram witte amandelen
100 gram kristalsuiker
3 eiwitten
10 gram aardappelmeel of maïzena
75 gram boter
amandelschaafsel
ingevette dichte taartvorm (20 cm diameter)

Bereiding:
Snijd de bananen in plakjes en bedruppel ze met citroensap.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de amandelen en suiker samen 2 minuten in de keukenmachine.
Schud dit mengsel in een kom.
Klop de eiwitten stuk voor stuk door het suikermengsel.
Schep het aardappelmeel en de citroenrasp erdoor.
Voeg al roerend de boter in een dun straaltje toe.
Klop alles nog even goed door.
Schenk het beslag in de vorm en verdeel de plakjes banaan in ringen over het beslag.
Strooi het amandelschaafsel erover.
Zet de taart op het rooster in het midden van de oven en bak hem in 25-30 minuten gaar.
Laat de taart in de vorm afkoelen.
Serveer hem met eventueel met crème fraîche die met wat suiker en vanillearoma is stijfgeklopt.
Dit recept komt uit het blad: Smaakmakend, voorjaar 2008 (ligt altijd bij de reform)

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.