Ovenschotel met zoete aardappelen, kaas en ui is een Keniaans recept.
Dit is eigenlijk een hele simpele groentegerecht wat overigens heerlijk smaakt. Samen met een salade heb je een complete maaltijd op tafel.
Voor de rest eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept.
Dit recept is eivrij, glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten als ze de boter vervangen door olie.
voor 4 personen
Ingrediënten:
450 gram zoete aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
1 eetlepel boter (Wajang en MinusL is lactosevrij) of gebruik wat olie
1 dikke ui, in niet al te dikke plakjes gesneden
250 gram geraspte extra belegen kaas (dit is lactosevrij)
¼ theelepel chilipoeder
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
30 ml water
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: grote vierkante of rechthoekige ovenschaal
Oven voorverwarmen op: 180 graden (heteluchtoven)
Bereiding:
Vet de ovenschaal in met boter of olie.
Leg als eerste een laag zoete aardappelplakjes op de bodem.
Giet er water over en leg hier en daar water kleine stukje boter op de aardappelplakje of giet er wat weinig olie over de aardappelplakjes.
Leg nu wat uiringen er op en strooi er wat kaas overheen.
Doe wat chilipoeder, zwarte peper en zout naar smaak over de kaas.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven voor 45 minuten.
Haal de ovenschaal uit de oven en verwijder de folie en zet de ovenschaal terug in de oven en laat hem voor nog een 15 minuten in de oven staan.
Haal de ovenschaal na de 15 minuten uit de oven en laat hem 5-10 minuten even staan.
Serveer de ovenschotel warm met een salade.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl
Lekker Renske, dit ga ik proberen!
ps ik brei momenteel een paar babysokjes uit het sokken breiboek dat ik jaren geleden van jou kreeg. Het komt regelmatig goed van pas 😀
Gr, Inge
Dank je Inge.
Leuk Inge. 😊 Ik lees wel op je blog wanneer de babysokjes klaar zijn.