Ovenschotel met wortels, bosuitjes en aardappelschijfjes

Dit is een vegetarisch ovengerecht. Als je de geraspte kaas weg laat, dan is dit gerecht ook geschikt voor veganisten. Het is een simpel en makkelijk recept om te maken. Het meeste werk is het schoonmaken en het snijden van de groenten. Als dat gedaan is en alles goed door elkaar vermengd is zet je de ovenschaal in de voorverwarmde oven.
Met dit recept heb je een complete maaltijd op tafel. Je kunt dit natuurlijk ook maken met wat geroerbakte vlees of vis. Wij hebben het vegetarisch gegeten en het was erg lekker.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kilo wortels, geschild en in stukken van ongeveer 5 cm gesneden en 2 keer in de lengte doorgesneden
4-5 sjalotjes, in grove stukken gesneden
1 rode chilipeper, ontzaad en in ringen gesneden
4 bosuitjes, in dunne ringen gesneden
10-12 kleine aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
1-2 knoflookteentjes, fijngesnipperd of een snufje knoflookpoeder
1 flinke theelepel rode paprikapoeder
1 theelepel gedroogde tijm
1 theelepel gedroogde bonenkruid
versgemalen witte peper
zout naar smaak
olie
geraspte kaas

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Verder nog nodig: grote ovenschaal
Oven voorverwarmen: 220 graden voor 30 minuten en 200 graden voor 20 minuten

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden
Snijd alle groenten zoals hierboven bij de ingrediënten beschreven is.
Doe ze in de ovenschaal en schep het goed door elkaar.
Doe de kruiden er over en schep het goed door elkaar
Giet wat olie over de groenten en schep alles weer eens goed door elkaar.
Zet de ovenschaal voor de eerste keer voor 30 minuten in de oven.
Na 30 minuten haal je de ovenschaal uit de oven en schep je alles weer even door elkaar.
Zet de oven op 200 graden en zet de ovenschaal nu voor 20 minuten in de oven.
Na 20 minuten is de ovenschaal klaar.
Haal hem uit de oven en strooi er weinig geraspte kaas over.
Serveer het gerecht heet.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.