Ovenschotel met aardappels en appels

Dit is een simpele vegetarische en veganistische ovenschotel. De combinatie van aardappelen, uien smaakt altijd goed, maar met de appels erbij heb je een heerlijke frisse smaakcombinatie. Serveer het met gekookte groenten en een stukjes vlees of met een vegetarisch stukje vlees of een veganistische burger. Voor de rest maar weinig te vertellen over dit recept.

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
2-3 grote aardappelen, geschild en in dunne plakjes gesneden
3 groene appels, geschild en in dunne plakjes gesneden
1 grote ui, geschild en in dunne plakjes gesneden
60 gram geraspte Hollandse belegen of oude kaas
250 ml kokosmelk (of als je geen lactose-intolerantie hebt: slagroom)
½ theelepel nootmuskaat
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de groenten en de appels en snijd ze in dunne plakjes.
Leg in de ovenschaal laagjes aardappel, appel en ui.
Eindig met een laagje aardappel.
Strooi de geraspte kaas overheen.
Giet dan de kokosmelk (of slagroom) over de kaas heen en strooi dan de peper en
de nootmuskaat er overheen.
Zet het in een voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten.
Haal het dan uit de oven en laat het voor 5 minuten even staan.
Serveer het samen met gekookte groenten en eventueel met een stukje vlees.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.