Ovengerecht met spruiten met oesterzwammen, cherrytomaatjes en krieltjes

Dit is een simpel ovengerecht wat je van te voren kan maken, in de koelkast kan bewaren en later op de dag in de oven kan schuiven. Ideaal als je weet dat je een drukke dag hebt of gaat krijgen en toch een gezonde maaltijd op tafel wil hebben.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij, eivrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten als de agavesiroop gebruiken.

voor 4 personen

Ingrediënten:
750 gram spruiten, gehalveerd
2 kleine uien, grof gesnipperd
750 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
700 gram grote krieltjes, gehalveerd
200 gram oesterzwammen, gehalveerd
honing of agavesiroop
olie
geraspte kaas (voor het serveren)

Kruiden:
1 eetlepel gedroogde bieslook
1 theelepel bonenkruid
1 theelepel zoete paprikapoeder
1 theelepel pikante paprikapoeder
1 theelepel uipoeder
1 theelepel gedroogde tijm
½ theelepel gedroogde rozemarijn
1 eetlepel gedroogde peterselie
versgemalen zwarte peper (naar smaak)
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15-20 minuten
Bereidingstijd: totaal 30 minuten, verdeelt in 20 minuten en 10 minuten
Verder nog nodig: rechthoekige ovenschaal, grote beslagkom
Oven voorverwarmen: 200 graden (elektrische oven)

Bereiding:
Snijd de groenten en doe deze in de een grote beslagkom.
Voeg alle kruiden toe en meng deze door de groenten.
Voeg de olie en honing (of agavesiroop) toe en meng alles goed door elkaar.
Schep het over in de ovenschaal en zet hem voor 20 minuten in de oven.
Na de 20 minuten pak je de ovenschaal en roer je alles goed door elkaar.
Zet de ovenschaal voor nog een 10 minuten in de oven.
Na de 10 minuten check je of de spruiten en krieltje gaar zijn.
Zijn de spruitjes en krieltjes gaar, dan kan je het gerecht verdelen over de borden.
Strooi als laatste wat geraspte kaas over.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.