Ovengerecht met spruiten en rundergehakt

Ovengerecht met spruiten en rundergehakt is een recept wat ik zelf verzonden heb. Het is iets bewerkelijk, maar je krijgt daarvoor wel een heerlijk ovengerecht voor terug. De smaakt is zacht en heerlijk. Dit is echt een recept voor de herfst en/of winterdagen.

voor 4 personen

Ingrediënten:
500 gram spruiten
500 gram aardappelen, gekookt en gestampt
300 gram rundergehakt
2 uien, grof gehakt
8 champignons, plakjes
olie
30 ml tomatenketchup
2 theelepeltjes suiker
1 theelepeltje paprikapoeder
1 theelepeltje nootmuskaat
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
boter

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: 2 kookpannen, braadpan of hapjespan, diepe ovenschaal
Oventemperatuur: 200 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de aardappelen gaar, giet ze af, stampt ze en maak er puree van.
Kook de spruiten bijna gaar en giet ze af.
Doe wat olie in een braadpan of hapjespan en ruwt het gehakt.
Voeg de uien en de champignons toe en bak alles totdat de uit goudbruin begint te worden.
Doe de spruiten bij de ui, champignons en het gehakt en meng alles goed door elkaar.
Voeg de kruiden, suiker en de tomatenketchup erbij en roerbak alles voor 5 minuten.
Doe alles over in een diepe ovenschaal en leg er de aardappelpuree op.
Maak met een vork een gladde bovenlaag en strooi er Parmezaanse kaas overheen.
Leg hier en daar wat dotjes boter over en strooi als laatste wat versgemalen zwarte peper overheen.
Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de oven.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Ovengerecht met spruiten en rundergehakt

  1. Ik heb ’t vandaag gemaakt: héérlijk, maar ik ben dan ook een echte spruitenfan…. Jammergenoeg mijn gezinsleden niet, ik maak ’t in ’t vervolg als éénpersoonsportie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.