Omgekeerde rabarbertaart

Omgekeerde rabarbertaart is een friszoete taart. Je hoeft bij deze taart niet bang te zijn, dat de rabarber op de bodem komt te liggen. Eigenlijk ligt de rabarber op de bodem tijdens het bakken, maar zodra de taart klaar is. Dan keer je hem om en dan ligt de rabarber bovenop de taart. De taart is heerlijk.

voor 1 taart

Ingrediënten:
500 gram rabarber
60 gram basterdsuiker
60 gram boter
geraspte schil van 1 sinaasappel
125 gram boter
175 gram fijne kristalsuiker
3 eieren
175 gram zelfrijzend glutenvrij bakmeel
½ theelepel zout
1 eetlepel kokosmelk
amandelschaafsels
poedersuiker

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten en 20 minuten afkoeltijd
Verder nog nodig: koekenpan die in de oven kan of een tarte tatin vorm van 26 cm
Oven voorverwarmen op: 180 graden of heteluchtoven 160 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden (heteluchtoven 160 graden).
Snijd de rabarber schuin in stukjes van ongeveer 5 cm.
Laat de boter met de basterdsuiker smelten in een koekenpan van 26 cm doorsnede.
Voeg de geraspte sinaasappelschil toe en neem de pan van het vuur.
Schik de stukjes rabarber op de bodem van de pan.
Roer de boter met de kristalsuiker romig in een aparte kom.
Klop de eieren er om de beurt door.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en zout en vouw dit door het eimengsel.
Meng de kokosmelk erdoor.
Spreid het beslag met een spatel uit over de rabarber.
Bak de cake ongeveer in 60 minuten in de voorverwarmde oven tot hij stevig aanvoelt.
Laat hem ongeveer 20 minuten afkoelen in de vorm.
Stort hem op een grote, platte schaal.
Bestrooi de cake met amandelschaafsels en wat poedersuiker.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.