Omgekeerde nectarinetaart

Ik had nog nectarines liggen en daar heb ik een omgekeerde nectarinetaart van gemaakt. Het is een makkelijke en simpele taart met een cakebeslag. Deze taart is ideaal als je fruit hebt die ietsje aan de rijpe kant zit. Het enige waar je voor op moet passen is dat het fruit niet al te nat is. De taart is in een uur tijd klaar, maar voor het storten van de taart moet hij wel goed afgekoeld zijn. Het is geen droge taart, dat komt ook door de nectarines. De taart smaakt verrukkelijk.

voor 1 taart

Ingrediënten:
500 gram nectarines, in kwartjes gesneden en ontpit
150 gram zelfrijzend glutenvrije bakmeel
150 gram suiker
150 gram boter
3 eieren
suiker om de bodem van de taartvorm te bedekken
amandelmeel of gemalen amandelen

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Verder nog nodig: een ronde taartvorm van 5 cm hoog en 24 cm of een tarte tartinvorm

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden of 160 voor de heteluchtoven
Maak de nectarines schoon en ontpit ze en snijd ze in vieren.
Vet de taartvorm in met boter.
Bedekt de bodem met suiker, alles moet bedekt zijn.
Leg de kwartjes nectarines op de bodem en zorg dat alle stukjes goed op de bodem liggen.
Meng het meel, de suiker, boter en eieren goed door elkaar totdat alle klonten eruit zijn.
Schep het deeg over de nectarines heen en zorg ervoor dat alle gaatje goed gevuld zijn met het deeg.
Strooi als laatste een dunne laag amandelmeel of gemalen amandelen.
Zet de taart in de voorverwarmde oven voor 60 minuten.
Controleer met een satéstokje of de taart gaar is na 60 minuten.
Laat de taart goed afkoelen.
Snijd voorzichtig de rand los met een dunne mes en zet er een platte bord op en draai alles om, zodat
de onderkant van de taart boven komt te liggen.
Serveer de taart eventueel met wat slagroom.
Bron: eigen recept

Variatie: deze taart kan ook heel goed met perziken gemaakt worden.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.