Dit is een vegetarisch recept. Gemaakt met eieren, ui, groene chilipepers, tomaten en met nog een heleboel andere kruiden. Het is een recept uit India. Hier en daar wat verandert. Je maakt eerst de omelet, deze snijd je doormidden en dan in reepjes. Of, zoals bij mij gewoon in stukjes omdat de omelet uit elkaar viel. Voor de curry maal je eerst een aantal kruiden in een schone koffiemolen. Als alle ingrediënten bij elkaar komen, dan heb je een overheerlijke maaltijd op de tafel staan. Je serveert dit met rijst en eventueel met een salade. Dit is trouwens geen pittig recept, dus kinderen zullen dit zonder problemen ook eten. Het smaakt erg lekker.
voor 3 personen
Ingrediënten omelet:
3 eieren
1 ui, fijngesnipperd
2 groene chilipepers, ontzaad en heel fijngesneden
1 theelepel gesneden korianderblad
olie
snufje gemalen verse zwarte peper
zout naar smaak
Ingrediënten curry:
2 eetlepels geraspte kokos
½ theelepel komijnzaad
½ theelepel venkelzaad
2 theelepels gemalen korianderzaad
½ theelepel rode chilipoeder
¼ theelepel kurkuma
½ theelepel garam masala
2 eetlepels olie
3 kleine uitjes, dun gesneden
1-2 groene chilipepers, ontzaad en fijngesneden
2 middelgrote tomaten, fijngehakt
1 eetlepel citroensap
300 ml heet water
korianderblad
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: koekenpan en een saus of braadpan, bord of snijplank, keukenpapier
Bereiding:
Maak eerst de currysaus. Doe de eerste 7 ingrediënten, samen met 2 eetlepels water in een keukenmachine en maal het tot een gladde pasta. Zet het apart.
Klop de eieren los, doe de gesnipperde ui, chilipeper, korianderblad, peper en zout naar smaak bij en meng alles goed door elkaar.
Verhit wat olie in een koekenpan en bak er een grote omelet van.
Bak de omelet aan beiden kanten gaar.
Neem de pan van het vuur en laat de omelet op een bord of snijplank glijden.
Snijd hem doormidden en daarna iedere helft overdwars in 2½ cm brede repen en rol deze op.
Leg ze op een stuk keukenpapier.
Verhit de olie in een braadpan en fruit daarin de ui op halfhoog vuur al roerend 10 minuten.
Doe er de gladde pasta bij en bak al roerend voor nog eens 3-4 minuten het mengsel.
Doe er zo nodig wat extra olie bij als het te droog wordt en zorg ervoor dat de specerijen goed kunnen bakken.
Doe de groene chilipepers en tomaten bij en bak al roerend gedurende 5 minuten.
Voeg dan de azijn, het hete water en zout naar smaak toe en laat alles nog eens 10 minuten pruttelen.
Doe het korianderblad en de opgerolde omeletrepen in de pan.
Schep er wat saus over en laat het nog eens 3 minuten op het laagste vuur pruttelen en dien het dan op.
Serveer het met wat rijst of rijstemie en eventueel een salade er bij.
Bron: aangepast recept