Dit is een Indonesisch recept en het heet Dadar djawa. Het is een simpel recept om te maken. Makkelijker kan het haast niet. Serveer dit gerecht bijvoorbeeld met brood of gewoon met rijst en geroerbakte groenten of als bijgerecht bij een Aziatische rijsttafel. De smaak is heerlijk pittig.
voor4-6 personen
Ingrediënten:
6 eieren
1 ui, fijngesnipperd
1 rode chilipeper, fijngesnipperd
olie om in te bakken
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
Voorbereidingstijd: 8-10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: een grote koekenpan en een klein koekenpannetje, bord
Bereiding:
Snipper de ui en chilipeper en doe wat olie in een klein koekenpannetje en fruit hierin de ui en chilipeper.
Kluts ondertussen de eieren en voeg wat zout en peper toe.
Doe wat olie in de grote koekenpan en bak hierin een grote omelet.
Leg de omelet op een bord en strooi wat ui en chilipeper overheen.
Snijd de omelet in 4 of 6 punten of stukken.
Serveer het met brood of bij een Aziatische rijsttafel.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl