Old Bay ratatouille

Als je een kruidenmix maakt, dan moet je natuurlijk ook een recept met het kruidenmix maken. Dat is Old Bay ratatouille geworden.
Dit is een kruidige maaltijd wat je met vlees of vegetarisch of veganistisch kunt eten.
Ik heb het voor mijn man vegetarisch gemaakt. Hij had er een gebakken ei bij en ik had kalkoenfiletreepjes.
Wij beiden hebben heerlijk gegeten van dit gerecht. Dit is voor herhaling vatbaar.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij als je geen ei bij serveert, lactosevrij en notenvrij.
Als je het vlees vervangt door tofoe en geen geraspte kaas gebruikt dan is dit recept geschikt voor veganisten en vegetariërs. Vegetariërs kunnen er natuurlijk een ei en geraspte kaas bij eten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
600 gram voorgekookte krieltjes
200 gram sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes van 3 cm gesneden
1 aubergine, in blokjes gesneden
200 gram wortels, in stukjes van 2 cm gesneden
3 tomaten, in stukjes gesneden
6 bosuitjes, in stukjes gesneden
8 grote kastanjechampignons, gehalveerd en in dikke plakjes gesneden
3 (verschillende kleuren) zoete puntpaprika’s, in stukjes gesneden
300 gram kalkoen of kipfilets, in reepjes gesneden
2½ (volle) theelepels Old Bay kruidenmix (klik)
zout naar smaak
flinke scheut witte wijn
kneep tomatenketchup
scheutje rode balsamicoazijn
kopje water

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25-30 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan

Bereiding:
Verhit de olie in de hapjespan of braadpan en bak de krieltje langzaam op.
Ze moeten enigszins goudbruin worden.
Voeg de kalkoen of kipfiletreepjes erbij en roer alles goed doorelkaar.
Giet de witte wijn erbij voordat je de groenten toevoegt en er een sausje ontstaat.
Zodra het vlees bruin begint te worden voeg je de sperziebonen, aubergine stukjes, wortels, bosuitjes en de champignons erbij en roerbak dit 10 minuten.
Zet het vuur iets lager, zodat het niet kan verbranden.
Voeg nu de tomatenstukjes erbij en roer alles goed doorelkaar.
Doe de kruiden, tomatenketchup en de balsamicoazijn erbij en roer alles goed doorelkaar.
Zorg dat de kruiden goed opgenomen wordt.
Giet er een kopje water bij en roer alles goed doorelkaar
Zet het vuur wat lager, het moet blijven pruttelen.
Leg de deksel op de pan en laat het nu voor 15 minuten zachtjes pruttelen.
De ratatouille is klaar als de krieltjes gaar zijn.
Verdeel de ratatouille over de borden en serveer direct.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.