Okra met gehakte ui

Okra met gehakte ui heet in het Indiaas Bhindi Pyaz. Het is een apart gerecht. Okra geeft namelijk een slijmachtige stof af als je er mee kookt of bakt. De smaak is niet smerig, maar ik denk wel dat het een groente is dat je lust of niet. In ieder geval is de combinatie okra met gehakte ui (en groene chilipeper) best wel lekker. Je zou het gewoon eens een keertje proberen of je okra lekker vindt of niet. 😉
Wil je weten wat okra is, klik dan >>> hier <<< even.
voor 2 personen

Ingrediënten:
250 gram okra
2 eetlepels olie
¼ theelepeltje gekneusde komijnzaad
2 groene chilipepers, ontzaad, in de lengte gehalveerd en door de helft gesneden
2 uien, fijngesneden
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Verder nog nodig: diepe koekenpan

Bereiding:
Snijd het steeltje van de okra’s en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm.
Snipper het ui.
Snijd de chilipeper in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes.
Snijd de chilipeper door de helft.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de uien tot ze bruin zijn.
Voeg de chilipeper erbij en fruit deze tot ze licht van kleur beginnen te worden.
Doe de komijnzaad erbij en roerbak dit 30-40 seconden.
Voeg de okra erbij en zet het vuur lager en roerbak tot de okra’s gaar zijn.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.