Noten-kokos Barfi

Noten-kokos barfi is een Indiaas recept. Barfi is een soort toffee met noten, kokosrasp, gecondenseerde melk en boter.
Het is een leuk en makkelijk recept om te maken. Verder is het een geschikte recept om bijvoorbeeld op school te trakteren.
Het is zoet van smaak en het smaakt verrukkelijk. Mijn man heeft al gezegd dat hij dit vaker wil eten en dat zegt wel wat, want hij is niet echt een zoetekauw.
Dit recept is als je gecondenseerde kokosmelk gebruikt lactosevrij. Verder is dit recept glutenvrij, graanvrij, eivrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten als je dus gecondeseerde kokosmelk gebruikt.

voor 4-10 personen

Ingrediënten:
200 gram kokosrasp plus extra om in te rollen
250 gram gemalen noten (kies de noten die je lekker vindt)
1 blikje van 400 gram gecondenseerde kokosmelk
225 gram boter
1 afgestreken theelepel gemalen kardemon

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 20-25 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, schaal om te mengen, platte schaal om in te gieten of een blikken doos

Bereiding:
Rooster de kokosrasp in een koekenpan met dikke bodem goudbruin.
Blijf er bij en blijf ook roeren, want kokosrasp verbrandt snel.
Voeg de gecondenseerde melk en boter erbij en laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de gemalen kardemon erbij en roer het goed door elkaar.
Giet het mengsel in een platte schaal en maak de boven glad met een lepel.
Laat het geheel een dag in de koelkast afkoelen.
Haal de schaal uit de koelkas en snijd er kleine stukken van en rol ze in de kokosrasp.
Serveer de stukken op een mooie schaal of leg in een trommel om er mee te trakteren op school of bijvoorbeeld op je werk.
De stukken bewaar je het beste in de koelkast, het blijft lang goed.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

4 thoughts on “Noten-kokos Barfi

    1. Klopt, maar er zit wel weinig lactose in. Ik verdraag dit gelukkig wel.
      Je zou i.p.v. roomboter ook ghee kunnen gebruiken. Dit is geklaarde boter en lactosevrij.

    1. Ja, dat kan. Alleen als de gesmolten kokosolie hard is geworden dan is de barfi wel iets harder dan als je boter gebruikt hebt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.