Nieuwe recepten

Glutenvrije en lactosevrije aardbeienkwarktaart

Dit aardbeienkwarktaartje is glutenvrij en lactosevrij.
Het is een simpele kwarktaart geworden met zo min mogelijke handelingen. Weliswaar zijn er wel veel stappen, maar opzicht is deze taart snel gemaakt.
Alleen moet de kwarktaart afkoelen en dat heeft tijd nodig.
De taart heeft ons goed gesmaakt. Hij was heerlijk fris van smaak en niet te zoet.

De taart is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

Continue reading “Glutenvrije en lactosevrije aardbeienkwarktaart”

Quiche met champignons en groene asperges (zonder bodem)

Quiche met champignons met groene asperges zonder bodem hebben wij als een lunchgerecht gegeten.
Bij deze quiche heb ik geen bodem gemaakt, eigenlijk omdat ik niet zoveel zin had omdat te maken.
Het is een simpel recept om te maken en het smaakt heerlijk. Voor de rest niets meer te vertellen over dit recept.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

Continue reading “Quiche met champignons en groene asperges (zonder bodem)”

Frans-Portugese pastasaus

Frans-Portugese pastasaus is een eigen fantasierecept. We gingen pasta eten en daar hoort natuurlijk saus bij.
Ik heb gewoon wat uit de kruidenkast gepakt en wat in de pan gegooid. Toen we het aten bleek het eigenlijk best wel goed te smaken.

Heb je hier een foto van gemaakt vroeg mijn man. Nee, want dit was gewoon een simpel gerecht wat ik zomaar bij elkaar had geflanst.
Omdat we het beiden lekker vond smaken had ik na het eten direct alle ingrediënten voor de volgende keer opgeschreven. Dan kon ik ook gelijk een foto kon maken.

Dat was dan nu. Opnieuw gemaakt, foto’s gemaakt en opnieuw gekeurd. Ja, het smaakt net zo lekker als de eerste keer, dus goed gekeurd voor de site.
Dit is een simpel recept met heerlijke smaken.

Dit recept is eivrij, glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

Continue reading “Frans-Portugese pastasaus”

Koffiecake

Koffiecake is een cake die heel erg sterk naar koffie smaakt.
Ik had al eerder een koffiecake gemaakt met koffielikeur, maar de koffiesmaak was niet heel erg aanwezig. Wel de koffielikeur, maar dat vond ik niet lekker smaken.
De likeur was voor mij te sterk aanwezig. Misschien komt dat omdat ik geen alcohol drink. Ik gebruik af en toe eens wijn in een kookrecept, maar dat is het dan ook.

Om een echte sterke koffiesmaak te krijgen heb ik 100 ml koffielikeur en 50 gram espresso oploskoffie gemengd en dit twee weken in een open pot laten staan.
De alcoholgeur kon daardoor dan ook grotendeels vervliegen. Helemaal weg was hij niet, maar het was niet meer zo nadrukkelijk aanwezig.
Tijdens het bakken van de cake was de alcohol inmiddels ook weg, dus wat dat betreft was de cake geslaagd.

De smaak van deze koffiecake is zoals mijn man het zei ‘koude koffiesmaak’.
Nou is het drinken van koude koffie niet voor iedereen een lekkernij, maar in deze cake is dat wel erg lekker. De koffiesmaak is dan ook echt aanwezig. In de eerdere versie was dat namelijk niet het geval.

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

Continue reading “Koffiecake”

Ovenschotel met aubergine

Let op: dit recept is niet lactosevrij.

Ovenschotel met aubergine is een recept ui Syrië.
Het is een zeer bewerkelijk recept (het is maar dat jullie het weten). Ik kwam er pas achter toen ik al bezig was. Tja, om dan maar te stoppen is ook zonde want alles was al gesneden.

Gelukkig smaakt dit recept wel heel erg lekker, dus wat dat betreft is het de moeite waard. Alleen moet je er wel de tijd voor nemen.
Veel werk, maar wel een heerlijke én gezonde maaltijd op de tafel.

Op de foto zie je dat ik dit gegeten heb met runderworstjes, dit was mijn keuze.
Je kunt de ovenschotel ook met gekookte rijst/pasta/aardappelen of met patat/gebakken aardappelschijfjes eten.
Voor de rest niets meer te vertellen over dit recept.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

Tip voor mensen met een lactose-intolerantie: als je dit echt een keertje wil uitproberen, neem dan een keertje kerutabs of disolact of de lactasecapsules van Kruidvat. Dit recept en kerutabs/disolact/lactasecapsule Kruidvat zijn niet geschikt voor mensen met een koemelk-allergie of galactosemie.

Continue reading “Ovenschotel met aubergine”

Thetchouka

Thetchouka is een recept uit Algerije. Het is een omelet met groenten en het smaakt heerlijk.

Wij hebben dit gegeten met brood, maar je kunt dit ook eten met wat gekookte aardappelen of gebakken aardappelschijfjes of gekookte rijst/pasta.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij en is geschikt voort vegetariërs.

Continue reading “Thetchouka”

Curry met erwtjes en champignons

Curry met erwtjes en champignons is een recept uit India en het heet Shabnam Kari.
Het is een heerlijke kruidige recept. Samen met wat rijst en eventueel een salade erbij heb je een gezonde maaltijd op de tafel staan.
Het is een iets bewerkelijk recept, maar het is zeker de moeite waard om dit recept te maken.
Wij hebben heerlijk gegeten.

Dit recept is eivrij, glutenvrij, lactosevrij en is geschikt voor vegetariërs.
Veganisten kunnen dit recept ook eten als ze de yoghurt vervangen door sojayoghurt en de boter door olie.

Continue reading “Curry met erwtjes en champignons”

Ovenschotel met zoete aardappelen, kaas en ui

Ovenschotel met zoete aardappelen, kaas en ui is een Keniaans recept.
Dit is eigenlijk een hele simpele groentegerecht wat overigens heerlijk smaakt. Samen met een salade heb je een complete maaltijd op tafel.
Voor de rest eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept.

Dit recept is eivrij, glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten als ze de boter vervangen door olie.

Continue reading “Ovenschotel met zoete aardappelen, kaas en ui”

Stoofpot van pinda’s

Stoofpot van pinda’s is een Ethiopische recept. De naam van dit recept is Shiro Wat.
Eigenlijk is het een soort van pindasaus, maar dan ietsjespietje anders dan wat wij gewend zijn (lees: Indonesische pindasaus).

Wij hebben dit op een simpele wijze gegeten. Ik had gekookte rijst opgebakken met wat boter en reepjes komkommer en een gekookte eitje erbij geserveerd.
Simpele kan het haast niet. Wil je het uitgebreid eten, dan is een salade aan te raden.
Behalve rijst zou je dit ook met gebakken aardappelschijfjes of gewoon met wat patat kunnen eten.

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, eivrij als je het ei weg laat en is geschikt voor vegetariërs en veganisten als ze de boter vervangen voor olie.

Continue reading “Stoofpot van pinda’s”