Nieuwe recepten

Havermelk

Havermelk is lactosevrij en opzicht ook makkelijk om te maken.
Omdat ik op mijn site een aantal zuivelvervangers wilde hebben en naast de notenmelk zoals amandelmelk (klik) en cashewmelk of crème (klik), heb ik nu eens havermelk gemaakt.
De smaak is compleet anders dan de twee notenmelk.
Het is helaas niet mijn soort zuivelvervanger qua smaak. Ik vind de cashewmelk vele malen lekkerder smaken.
Deze havermelk is dikker dan de versie die je in de winkel koopt. Het lijkt qua structuur wel op melk. Je zou het kunnen vergelijken met magere melk.

Continue reading “Havermelk”

Korma met kalkoenvlees

Korma wordt normaal gesproken van lamsvlees gemaakt. Ik heb het gemaakt met kalkoenvlees, dat vind ik lekkerder dan lamsvlees.
Dit recept lijkt een bewerkelijk recept, maar dat valt eigenlijk wel mee.
Het is wel aan te raden om het vlees een dag van te voren al te laten marineren, dan is het bereiden van het vlees op de dag zelf zo gemaakt.

Er is geen lactosevrije Griekse yoghurt te koop, daarom heb ik een halve liter lactosevrije yoghurt laten uitlekken. Dan heb je zo beetje dezelfde dikte als de Griekse yoghurt.

Ik was een beetje huiverige voor de smaak van het vlees, aangezien ik niet zo fan ben van de zure smaak maar ik moet heel eerlijk zeggen dat ik gesmuld heb van de Korma.
Het vlees was zacht en niet te overheersend van smaak qua kruiden. Heerlijk gewoon.

Continue reading “Korma met kalkoenvlees”

Abrikozenijs

Het is weer abrikozentijd en abrikozen zijn heerlijk om er taarten mee te bakken. Of jam en in dit geval om abrikozenijs te maken.
Het is een simpel recept om te maken. Verder is dit ook niet echt een te zoete ijsrecept. De suiker komt van de kokosgecondenseerde melk, meer suiker zit hier niet in.
De abrikozenijs smaakt heerlijk.

Continue reading “Abrikozenijs”

Kofta Kerrie gehaktballetjes

Kofta kerrie is een recept uit India. Kofta betekent niet meer dan vleesballetjes ondergedompeld in een saus. In dit recept is de kofta kerrie gehaktballetjes in een tomatenkerriesaus gemaakt.
Een makkelijk recept om te maken en eigenlijk is dit recept ook best wel snel gemaakt. Voor de rest eigenlijk maar weinig te vertellen over dit recept.
De gehaktballetjes smaken heerlijk gekruid. Verder is dit recept glutenvrij, graanvrij, lactosevrij en notenvrij.

Continue reading “Kofta Kerrie gehaktballetjes”

Noten-kokos Barfi

Noten-kokos barfi is een Indiaas recept. Barfi is een soort toffee met noten, kokosrasp, gecondenseerde melk en boter.
Het is een leuk en makkelijk recept om te maken. Verder is het een geschikte recept om bijvoorbeeld op school te trakteren.
Het is zoet van smaak en het smaakt verrukkelijk. Mijn man heeft al gezegd dat hij dit vaker wil eten en dat zegt wel wat, want hij is niet echt een zoetekauw.
Dit recept is als je gecondenseerde kokosmelk gebruikt lactosevrij. Verder is dit recept glutenvrij, graanvrij, eivrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten als je dus gecondeseerde kokosmelk gebruikt.

Continue reading “Noten-kokos Barfi”

Pompoenijs

Ik had nog wat pompoenmoes over en het leek me leuk om hier ijs van te maken.
Dit recept is lactosevrij als je gecondenseerde kokosmelk kan vinden in de supermarkt. AH had het een tijdje in de winkel te koop, maar helaas nu niet meer. Misschien is het nog wel bij andere supermarkten. Als je gewone gecondenseerde melk gebruik is het uiteraard niet lactosevrij. Verder is dit recept eivrij, glutenvrij, graanvrij en notenvrij.
Ik had het ijs toen het klaar was in de ijsmachine gelijk opgeschept, daarom was het niet heel erg hard. Wil je wel echt harde ijs hebben, schep het dan over in een grote bak en zet hem voor paar uur in de vriezer.
De smaak is enigszins apart, maar wel erg lekker.

Continue reading “Pompoenijs”

Rundvleescurry Madras

Rundvleescurry Madras is een recept uit de Indiaanse keuken. Het is een sudderrecept, het vlees moet minstens 2 uur sudderen. Ideaal om in een slow cooker te maken.
De kans dat het hierin verbrand is bijna nihil. In de braadpan heb je daar meer kans op.
Het is een heerlijk en eigenlijk ook een makkelijk recept om te maken.
Het smaakt enigszin zoutig en dat komt mede door de vissaus.
Serveer de rundvleescurry Madras met rijst en wat geroerbakte groenten.

Continue reading “Rundvleescurry Madras”

Tandoori met kalkoenvlees

Tandoori kip of kalkoen kent iedereen wel, denk ik. Ik heb dit recept recept met kalkoenfilets gemaakt. Normaal maak je dit met kippenbouten, maar ik vind kalkoen lekkerder smaken en ik houd niet zo van vlees met botten. Als je het wel met kip wilt eten en dan ook nog met kippenbouten, dan kan je het recept precies zo volgen. Het enige is dat als de kippenbouten gaar zijn, je ze uit de marinade haalt en op een bakplaat legt en dan voor paar minuten extra onder de grill legt. Dit kan je trouwens ook doen met de kalkoenfilets.
Het heeft mij goed gesmaakt. Ik heb het gegeten met rijst en een groenteprutje (wat je trouwens niet op de foto ziet). Ik had eerst de foto gemaakt en later het groenteprutje erbij geschept.

Continue reading “Tandoori met kalkoenvlees”

Mango munt lassi

Mango munt lassi is een heerlijke, frisse yoghurtdrank. Ideaal voor de warme dagen, maar uiteraard ook geschikt voor het hele jaar om te drinken.
Ik heb in dit recept lactosevrije yoghurt en melk gebruikt. Als je geen lactose-intolerantie hebt, gebruik dan de gewone yoghurt en melk.
Een simpel recept om te maken, maar superlekker.

Continue reading “Mango munt lassi”

Tandoori masala kruidenmix

Tandoori masala kruidenmix is een mix wat je bij diverse soorten vlees kunt gebruiken.
Het is een kruidenmengsel wat vaak in de Indiaanse keuken wordt gebruikt.
In bijna alle kruidenmengsels die je in de supermarkt koopt bevat vaak zout en daar ben ik geen fan van. Er zit vaak ook veel te veel zout in.
Daarom maak ik mijn eigen kruidenmengsels en voeg ikzelf zout naar smaak toe bij het recept. Dat is veel beter en vooral goed als je van je arts op je zoutgebruik moet letten.

Continue reading “Tandoori masala kruidenmix”