Nieuwe recepten

Glutenvrije crumpets

Ik wilde altijd eens crumpets maken. Het was er tot nu toe nooit van gekomen, maar eindelijk heb ik glutenvrije crumpets gemaakt.
Ik moet zeggen dat ze heel erg lekker zijn en het is deeg is heerlijk zacht. Inmiddels heb ik ze al paar keer gemaakt, zo lekker vinden we ze. Mijn man heeft ze ook geproefd en hij vond ze ook heerlijk smaken.
Ik had ze met lactosevrije roomkaas en abrikozenjam gegeten. Mmm, heerlijk gewoon.

Dit recept is glutenvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en geschikt voor vegetariërs.

Continue reading “Glutenvrije crumpets”

Fajitas tortilla’s met kalkoen uit de oven

Fajitas tortilla’s met kalkoen uit de oven is een simpel recept om te maken. De meeste tijd ben je kwijt met het snijden van de groenten. Vervolgens zet je de bakplaat of bakplaten met groenten en vlees (of haloumi, zie tweede alinea) in de oven en na pakweg 20-25 minuten is het klaar.
De tortilla’s worden ook in de oven voorbereid, dus eigenlijk heb je alleen een bakplaat (in ons geval 2 bakplaten, zie tweede alinea) gebruik om alles te maken. Simpel en makkelijk.

De smaak van dit gerecht is licht pittig of zoals mijn man het zei: “het gaat net”. Dus als je niet zo van pittig houd, gebruik dan minder fajita kruidenmix.
Wat ik ook wel leuk vond om te horen dat hij de wraps van Schar ook erg lekker vond smaken en dat voor een glutenvrij product.
Overigens had ik voor mijn man haloumi gebruikt. Ik had deze in reepjes gesneden en deze op een aparte bakplaat gemengd met de paprika, ui en de kruiden.

Wij gaan dit recept vaker maken, want zoveel snijwerk is het ook niet. Het mengen van alles ook niet. Dus is dit een ideaal recept om te maken als je weinig tijd hebt. Helemaal als je in je vriezer al voorgesneden paprikablokjes hebt liggen. Dan hoef je alleen nog maar de uien te snijden.
Op de foto zie je de versie met kalkoenvlees.

Dit recept is glutenvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en geschikt voor vegetariërs als je het vlees weg laat.

Continue reading “Fajitas tortilla’s met kalkoen uit de oven”

Romige pasta met kalkoen en fajitakruiden

Romige pasta met kalkoen en fajitakruiden is een overheerlijke gerecht.
Het is een licht pittig recept, wil je het niet zo pittig hebben gebruikt dan 1 of 2 eetlepels fajita kruidenmix.

Omdat mijn man een vegetariër is heb ik dit recept eerste vegetarisch gemaakt. Ook vegetarisch is dit een heerlijk recept. Mijn man vond het heel erg lekker smaken.
Voor mezelf had ik het vlees apart in een koekenpan gemaakt en later bij mijn portie toegevoegd. Dat zie je op de foto.

Dit recept is glutenvrij, eivrij, lactosevrij (als je dikke kokosmelk of sojaroom gebruikt), notenvrij en als je het vlees weg laat ook geschikt voor vegetariërs.

Continue reading “Romige pasta met kalkoen en fajitakruiden”

Pruimenjam

Eigen gemaakte jam is altijd erg lekker. De pruimen waren in de reclame, dus is het weer tijd om pruimenjam te maken.
In dit recept heb ik niet zoveel suiker gebruikt. Zo blijft de zurige smaak van de pruimen behouden. Uiteraard kan je gewoon meer (gelei)suiker toevoegen als je van zoete jam houdt.
Om de jam dik te krijgen heb ik ook extra geleipoeder oftewel appelpectine toegevoegd. Als je dat niet doet, dan heb je hele dunne jam. Dat is niet echt handig tijdens het eten.

Dit recept is eivrij, glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Continue reading “Pruimenjam”

Ranch dressing

Ranch dressing is een frisse saladesaus bij een salade. Het is een dressing wat snel gemaakt is. Simpele kan het haast niet.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, lactosevrij en notenvrij. Het is niet eivrij, omdat er in mayonaise ei zit. Dit recept is geschikt voor vegetariërs.

Continue reading “Ranch dressing”

Ranch kruidenmix

Ranch kruidenmix is een simpele kruidenmix wat je bij vlees- en visgerechten, groentegerechten en als dressing gebruikt.
Bij sommige ranch kruidenmixen wordt ook gedroogde uienvlokken toegevoegd. Omdat ik nergens gedroogde uienvlokken kon kopen heb ik het zonder de uienvlokken gemaakt. Eigenlijk mis je het ook niet, maar mocht je het vinden dan zou je het kunnen toevoegen. Het gaat dan om 4 theelepels gedroogde uienvlokken.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Continue reading “Ranch kruidenmix”

Steakkruidenmix (uit Montreal)

Zoek je een heerlijke steakkruidenmix voorop de barbecue, dan is dit een aanrader. Het is een licht pittige kruidenmix.

Naar wat ik begrepen heb is dit dé steakkruidenmix uit Montreal is en wat ze in Canada gebruiken. Althans dat heb ik op internet gelezen.
Of dat ook zo is laat ik gewoon in het midden.
Feit is wel dat dit een heerlijke kruidenmix is.

De steakkruidenmix is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Continue reading “Steakkruidenmix (uit Montreal)”

Japanse 7-kruidenmix (Shichimi Togarashi)

Als je geregeld Japanse recepten wilt maken, dan heb je soms Shichimi Togarashi oftewel Japanse 7-kruidenmix nodig.
Deze kruidenmix kan je niet overal kopen, eigenlijk alleen in Japanse winkels of de Chinese supermarkten. Ik heb op internet dit recept gevonden.
Gelukkig had ik ook alle ingrediënten in huis en gelijk dit kruidenmix gemaakt.

Het Nori zeewierblad moet echt droog zijn wil je dat kunnen verkruimelen. Het praktische is omdat in de oven te doen. Ik heb het geprobeerd in de broodrooster (gevouwen in bakpapier). Ik weet nu dat de rookmelder het doet. Het tweede zeewierblad werd dus gewoon in de oven gedroogd.

Verder heb ik het zeewierblad (in grote stukken) samen met het sesamzaad en het maanzaad in de hakmolen die als onderdeel bij je staafmixer hebt gekregen alles fijner gemaald. Dat is wat makkelijker dan met een vijzel, dan ben je wel een lange tijd bezig.
Of je moet je energie kwijt, dan moet je dat vooral met de vijzel doen.
De Japanse kruidenmix gebruik je in soep, vlees- en visgerechten.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Continue reading “Japanse 7-kruidenmix (Shichimi Togarashi)”

Fajita kruidenmix

Fajita kruidenmix is een kruidenmix wat veel in de Mexicaanse keuken en/of Caribische keuken wordt gebruikt. Dit kruidenmix is pittig van smaak.
Wil je het minder pittig hebben, gebruik dan 1 of een halve eetlepel chilipoeder en 1 theelepel cayennepeper.

Je kunt deze kruidenmix gebruiken in vlees- en visrecepten, maar ook in groentegerechten en in taco’s of tortilla’s.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Continue reading “Fajita kruidenmix”

Koekkruidenmix

Behalve speculaaskruidenmix (klik) heb je ook koekkruiden. Deze kruidenmixen lijken wel op elkaar, maar verschillen ietsjes qua ingrediënten.
Koekkruiden gebruik je bij (de echte) pepernoten en kruidkoek.

Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Continue reading “Koekkruidenmix”