Napolitaanse tomatensaus

Een simpele pastasaus. Eigenlijk maar weinig over dit recept te vertellen. Dit is een licht pittige pastasaus. Er zitten ook niet heel veel ingrediënten in, maar hij smaakt heerlijk. Wel een waarschuwing. Als je de gezeefde tomaten bij de knoflook en chilivlokken voegt, leg dan wel de deksel half op de pan want de hitte van de olie en de koude tomatensaus geven veel spetters. Ik was er niet op bedacht en kon na afloop alles schoonmaken.

voor 4 personen

Ingrediënten:
450 gram gezeefde tomaten uit een pakje of blik
1 theelepel tomatenpuree
4 eetlepels olie
1 teentje knoflook, fijngesneden
¼ theelepeltje chilivlokken
2 eetlepels grof gehakte peterselie
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
eventueel Parmezaanse kaas (geraspt of in plakjes gesneden)

Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: hapjespan

Bereiding:
Verhit de olie in de hapjespan en fruit hierin de knoflook en de chilivlokken voor ongeveer 4 minuten.
Voeg de gezeefde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar.
Leg de deksel op de pan en zet het vuur zo laag dat alles wel blijft pruttelen.
Laat de saus voor ongeveer 15 minuten koken.
Voeg dan de gehakte peterselie en zout toe en laat dit nog eens 1 minuutje pruttelen en draai dan het vuur uit.
Tijdens het koken van de saus kook je een pastasoort.
Meng de saus met de gekookte pasta en bestrooi het met versgemalen zwarte peper en eventueel met Parmezaanse kaas.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.