Mousseline botercrème

Omdat ik morgen een Genuese taart ga maken, heb ik mousseline botercrème nodig. Dat heb ik vandaag al gemaakt, zodat ik morgen de taart direct kan afmaken als hij is afgekoeld. Je kan botercrème trouwens heel goed een dag (of meer) van te voren maken. De botercrème moet minstens 30 minuten afkoelen in de koelkast voordat je het mag gebruiken.

voor 1 taart

Ingrediënten:
75 gram kristalsuiker
3 eierdooiers
180 gram zachte ongezouten boter
1 theelepel vanille-extract of een andere soort smaak

Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 10 minuten
Afkoelingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: pannetje met een dikke bodem, suikerthermometer en een schaal om te mengen

Bereiding:
Laat in een pannetje met dikke bodem de kristalsuiker met 4 eetlepels water op een klein
warmtebron oplossen.
Breng het daarna aan de kook tot een temperatuur van 115 graden (gebruik daarvoor een suikerthermometer).
Klop de eierdooiers lichtjes op.
Schenk er geleidelijk, onder voortdurend kloppen, de hete siroop bij.
Blijf 5 minuten kloppen, totdat het mengsel bleek en wat dikker is.
Laat het mengsel afkoelen.
Klop de boter bleek en romig.
Meng er geleidelijk lepels van het afgekoelde mengsel van de eierdooiers en suiker door.
Klop het vanille-extract erdoor.
Koel tenminste 30 minuten de botercrème in de koelkast.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.