Mosselsoep

Voor mijn moeder heb ik mosselsoep gemaakt. Ik had namelijk nog mosselen in de diepvries liggen. Ik vind mosselen zelf niet lekker en mijn moeder is dol op mosselen. Ik heb de soep wel gluten- en lactosevrij gemaakt. Ik moet het tenslotte kunnen proeven. De soep smaakt goed (zei mijn moeder).

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kg mosselen (of 2 zakken van 500 gram uit de diepvries van de supermarkt)
60 ml droge witte wijn
450 gram prei, in ringen gesneden
75 gram boter
1 ui, fijngehakt
20 gram bloem
450 ml visbouillon
flinke pluk saffraandraadjes
60 ml kokosmelk
zout naar smaak
versgemalen peper

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: braadpan met dikke bodem en een staafmixer

Bereiding:
Controleer de mosselen of ze goed sluiten (even aantikken en kijk of ze dichtgaan).
Doe de mosselen met 3 eetlepels wijn in een braadpan.
Leg de deksel op de pan en kook de mosselen op hoog vuur.
Af en toe de mosselen schudden, tot ze allemaal open zijn.
Doe ze in een vergiet boven een kom om het kookvocht op te vangen en laat ze afkoelen.
Haal er een stuk op 14 uit de schelp.
Smelt de boter in de braadpan en smoor hierin de prei en ui in 4 minuten op laag vuur tot de ui glazig is.
Roer de bloem erdoor en laat alles nog 1 minuut op laag vuur sudderen.
Roer er geleidelijk aan de visbouillon door en de rest van de wijn.
Breng het mengsel al roerend aan de kook.
Voeg de saffraandraadjes toe en laat de soep 25 minuten op laag vuur koken.
Haal voor de garnering wat prei apart.
Pureer de soep met de staafmixer.
Giet de soep over in een schone pan en voeg de kokosmelk erdoor.
Breng de soep weer aan de kook en roer de mosselen en de prei erdoor.
Voeg voor het serveren zo nodig wat zout en peper toe.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.