Mongoolse rundvlees

Dit is een Mongools Chinees of Chinees Mongools recept. Het is een heerlijke pittig recept. Samen met wat gekookte of geroerbakte rijst of rijstnoedels heb je een heerlijke maaltijd. Het is een recept wat snel gemaakt is als je van te voren het vlees in reepjes snijdt en laat marineren. Het roerbakken zelf is een werkje van ongeveer (in totaal) 8-10 minuten. Zorg wel dat alles klaar staat.

voor 2-4 personen

Ingrediënten:
350 gram magere runderlapjes of biefstuk, in reepjes gesneden
8 bosuitjes, in stukjes van 3 cm gesneden
1 rode chilipeper, in plakjes gesneden en ontpit
1-2 knoflookteentjes, fijngehakt
1-2 cm geraspte verse gember
1 eetlepel water + 1 eetlepel maïzena (om de saus in te dikken)
olie om te bakken

Marinade vlees:
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel sojasaus of tamarinde saus
½ eetlepel maïzena

Ingrediënten saus:
60 ml groentebouillon (60 ml heet water + ¼ bouillonblokje)
½ theelepel sesamolie
1 theelepel sojasaus of tamarindesaus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel (palm)suiker

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Marineringstijd: 15-30 minuten
Bereidingstijd: 8-10 minuten
Verder nog nodig: wok, schaal om te marineren, bord

Bereiding:
Snijd het vlees in reepjes en maak de marinade en doe dat bij het vlees.
Schep het goed door elkaar en zet het afgedekt in de koelkast voor minstens 15 minuten.
Snijd alle groenten en zet alles klaar voor het wokken.
Zet de rest van de ingrediënten klaar
Maak de saus alvast en zet het even apart.
Doe wat olie in de hete wok en roerbak het vlees totdat alle reepjes bruin zijn
Schep het vlees op een bord en zet dit even opzij.
Kook ondertussen rijst of rijstnoedels
Roerbak de bosuitjes, knoflook, gember en de chili voor ongeveer 5-7 minuten.
Voeg dan de vleesreepjes er bij de groenten en schep dat goed door elkaar.
Voeg de saus erbij en roerbak alles goed door elkaar.
Voeg als laatste om de saus in te dikken, de eetlepel water en maïzena.
Zet het vuur uit en serveer het direct met gekookte rijst of rijstnoedels.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Mongoolse rundvlees

Laat een antwoord achter aan Titia Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.