Mexicaanse maiscake

Een recept uit de Mexicaanse keuken. Wat ik er van begrepen heb, wordt de maiscake in Mexico vaak als ontbijt of bij het middageten gegeten. Je strooit er wat poedersuiker over en samen met een kop thee, koffie of met chocolademelk en je ontbijt staat klaar. Je kan hem zoet en hartig eten. Zoet: smeer er wat jam op of strooi er wat poedersuiker overheen. Hartig: kaas, mole (klik) of reepjes poblano-peper (klik). Natuurlijk kan je hem ook gewoon als cake eten. De cake is niet droog en smaak heerlijk.

Een dag later is het ook goed eten. Het is absoluut niet droog, maar warm is het lekkerder dan koud. Even opwarmen in de magnetron voor 1-2 minuten.
Verder hoor ik jullie bijna denken: Waarom verse mais en geen maismeel gebruiken? Door de verse mais is deze cake niet droog en ondanks dat het niet droog is, valt de cake wel snel uit elkaar bij het aansnijden. Als je dan maismeel gaat gebruiken, dan wordt deze cake wel erg droog. Want je mist de vochtigheid van de verse mais en bij het aansnijden van de cake zal het behoorlijk kruimelen of uit elkaar vallen.

voor 1 taart

Ingrediënten:
500 gram verse zoete maiskorrels
65 gram boter , gesmolten of vloeibare boter
65 gram suiker
65 gram glutenvrij bloem
3 eieren
1 volle eetlepel bakpoeder
¼ theelepel zout
2-3 eetlepels poedersuiker, gezeefd

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, ronde bakblik of springvorm van ongeveer 20 of 24 cm
Oven voorverwarmen: 160 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Doe de maiskorrels in een keukenmachine en pureer ze glad.
Voeg alle ingrediënten toe, behalve de poedersuiker en meng alles goed door elkaar.
Vet het bakblik in met boter.
Schenk het beslag in het bakblik en zet hem in de voorverwarmde oven.
Bak de cake in 35-40 minuten.
Controleer met een satéstokje of de cake gaar is.
Neem de cake uit de oven en laat hem in het bakblik 10 minuten rusten.
Neem de cake uit de bakvorm en zet hem op een schaal en bestrooi hem met gezeefde poedersuiker.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Mexicaanse maiscake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.