Mediterrane pasteitjes is een vegetarisch recept. Het is lactose en eivrij. Voor de mensen die niet lactosevrij hoeven, zou ik gewoon room gebruiken. Het meeste werk heb je aan het schoonmaken en het snijden van de paddenstoelen. Het is een smakelijk recept.
voor 4 personen
Ingrediënten:
4 kant en klare glutenvrije bladerdeegbakjes
4 kleine stengels prei
400 gram paddenstoelen (verschillende soorten)
1 eetlepel olie
Ingrediënten saus:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
100 ml (groente)bouillon
100 ml rode port
½ eetlepel dragon
½ eetlepel tijm
200 ml kokosmelk (of room)
1 eetlepel kervel
4 takjes minitrostomaten
olie
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten
Verder nog nodig: pan en een ovenschaal voor 4 pasteitjes
Oven voorverwarmen: 180 graden (heteluchtoven 160 graden)
Bereiding:
Snijd de schoongemaakte prei in halve ringetjes. Stoom ze beetgaar. Laat de prei uitlekken.
Snijd de grote paddenstoelen in stukjes en bak ze snel aan in wat olie.
Snipper de sjalotten en knoflook fijn.
Doe ze in een pannetje met de bouillon, port, dragon en tijm. Houd wat dragon apart.
Laat in de open pan koken totdat bijna alle vloeistof verdampt is.
Giet er de kokosmelk (of room) bij en laat het inkoken tot sausdikte. Dan de saus zeven.
Voeg er het restje dragon en de kervel aan toe en breng het op smaak.
Meng het met de paddenstoelen en de prei.
Leg de trostomaatjes in een ovenschaal, schenk er wat olie over en laat ze 5 minuten garen in een voorverwarmde oven.
Vul de pasteitjes royaal met de paddenstoelen.
Bron: aangepast recept