Masala aardappelpuree

Masala aardappelpuree is een simpel en eenvoudig recept om te maken. Het is licht pittig van smaak. Je kunt dit eten als een salade of als bijgerecht bij wat geroerbakte of gekookte groenten.
Verder kunt je dit ook maken met zoete aardappelen, dat smaakt ook erg goed.
masala aardappelpureevoor 4 personen

Ingrediënten:
3-4 grote aardappelen, gaar gekookt
1 eetlepel verse munt, gehakt
1 eetlepel verse koriander, gehakt
2 verse rode chilipepers, ontzaad en fijngehakt
1 theelepel mangopoeder (te koop bij de toko)
1 theelepel versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
4 eetlepels boter of olie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Verder nog nodig: kookpan, schaal om te mengen

Bereiding:
Kook de aardappelen gaar en prak ze tot puree.
Voeg de boter of olie toe en meng het met de aardappelen tot het goed opgenomen is.
Voeg nu de gehakte munt, koriander, chilipepers, mangopoeder, zwarte peper toe en meng alles goed doorelkaar.
Serveer de puree warm als een bijgerecht met wat groenten of eet het als een salade.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.