Masala aardappelpuree is een simpel en eenvoudig recept om te maken. Het is licht pittig van smaak. Je kunt dit eten als een salade of als bijgerecht bij wat geroerbakte of gekookte groenten.
Verder kunt je dit ook maken met zoete aardappelen, dat smaakt ook erg goed.
voor 4 personen
Ingrediënten:
3-4 grote aardappelen, gaar gekookt
1 eetlepel verse munt, gehakt
1 eetlepel verse koriander, gehakt
2 verse rode chilipepers, ontzaad en fijngehakt
1 theelepel mangopoeder (te koop bij de toko)
1 theelepel versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
4 eetlepels boter of olie
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Verder nog nodig: kookpan, schaal om te mengen
Bereiding:
Kook de aardappelen gaar en prak ze tot puree.
Voeg de boter of olie toe en meng het met de aardappelen tot het goed opgenomen is.
Voeg nu de gehakte munt, koriander, chilipepers, mangopoeder, zwarte peper toe en meng alles goed doorelkaar.
Serveer de puree warm als een bijgerecht met wat groenten of eet het als een salade.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl