Dit heb ik bedacht om een taart mee te maken, maar je kunt dit ook als dessert eten. Doe er een bolletje ijs en slagroom bij en je dessert is klaar.
De mangomoes is dikker dan bijvoorbeeld appelmoes. Dat komt omdat er geleisuiker in zit. Als de mangomoes is afgekoeld wordt het een dikke geleiachtige plak en dat is precies wat ik wilde hebben voor de mangotaart die ik uitgedacht had en heb.
Kijk maar bij het recept van de mangotaart (klik). Je kunt dit trouwens ook gewoon als jam eten. Het is dan wel dikke jam.
voor 1 kleine taartvulling of 4 personen
Ingrediënten:
1 grote mango, geschild en in stukjes gesneden
15 gram geleipoeder
2 eetlepels suiker
½ eetlepel citroensap
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: pan en diepvriesdoosje om te laten koelen
Bereiding:
Schil de mango en snijd hem in kleine stukjes.
Doe de stukjes in een pan en stamp met een aardappelstamper de stukje nog kleiner.
Voeg het citroensap toe en breng alles aan de kook.
Blijf ondertussen goed roeren, zodat het niet kan aanbranden.
Als de mango kookt, voeg je de suiker toe.
Laat dit nog zachtjes pruttelen voor 3 minuten en zet dan het vuur uit.
Schep de mangomoes over in een goed afsluitbaar diepvriesdoosje en laat het afkoelen.
De mangomoes kan je als taartvulling gebruiken (zie het recept van de mangotaart) of als dessert samen met een bolletje ijs en wat slagroom.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl