Mangolassi

Mangolassi is een frisse drank. Dit is een recept uit India en het wordt daar vaak als dorstlesser gedronken. Als je geen lactose-intolerantie hebt, gebruik dan gewone yoghurt. Wil je geen suiker gebruiken, dan zou je bijvoorbeeld 1 eetlepel agavesiroop of honing kunnen gebruiken.

De mangolassi is best een dikke drank, wil je geen dikke mengsel hebben gebruik dan bijvoorbeeld magere yoghurt. Gebruikt je sojayoghurt en je wilt het dunne hebben, gebruik dan meer ijsblokjes.

mangolassi

voor 2 personen

Ingrediënten:
1 dikke rijpe mango, geschild en in stukken gesneden
125 ml sojayoghurt of gewone (lactosevrije) yoghurt
2 eetlepel suiker
10 ijsblokjes
paar druppels rozenwater
2 takjes munt

Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine of blender, 2 grote glazen

Bereiding:
Schil de mango en snijd hem in stukken.
Doe de mangostukken in de keukenmachine of blender en maal alle ingrediënten (behalve de munt) tot een gladde puree.
Giet de puree in een zeef en druk zoveel mogelijk vloeistof door de gaatjes.
Giet het over in 2 grote glazen en garneer het met paar takjes munt.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.