Mangofool met kardemom en pistachenoten

Let op: dit recept is niet lactosevrij!

Dit is een apart toetje, maar wel lekker. Mocht je niet zo van kardemomzaad houden, dan gebruik je een vleugje daarvan. Ik vond het iets te veel aanwezig. Heb je een notenallergie, dan laat je de pistachenoten weg en gebruik je bijvoorbeeld wat extra vruchten om het te versieren.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 theelepel gemalen kardemomzaad
1 grote witte rijpe mango
300 ml slagroom
2 eetlepels gepelde pistachenoten, gehalveerd

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: 4 mooie glazen

Bereiding:
Snijd circa 0,5 centimeter aan weerszijde van het steeltje de mango langs de pit door en snijd het vruchtvlees los.
Verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in stukken, snijd zo veel mogelijk vruchtvlees van de pit los.
Doe al het vruchtvlees met de kardemom in een foodprocessor en pureer het.
Klop de slagroom tot stijve pieken en spatel hem voorzichtig door de mangopuree.
Schep het mengsel in 4 glazen en garneer het met pistachenoten.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.