Mango munt lassi is een heerlijke, frisse yoghurtdrank. Ideaal voor de warme dagen, maar uiteraard ook geschikt voor het hele jaar om te drinken.
Ik heb in dit recept lactosevrije yoghurt en melk gebruikt. Als je geen lactose-intolerantie hebt, gebruik dan de gewone yoghurt en melk.
Een simpel recept om te maken, maar superlekker.
voor 4 personen
Ingrediënten:
300 ml lactosevrije yoghurt
300 ml lactosevrije melk
6 ijsklontjes
6 eetlepels gembersiroop
1 rijpe mango, geschild en in stukjes gesneden
12 muntblaadjes, gewassen en uitgelekt
mespuntje zout
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 2 minuten
Verder nog nodig: blender
Bereiding:
Schil de mango en snijd hem in stukjes.
Doe de yoghurt en de melk in de blender.
Voeg de ijsklontjes, muntblaadjes, gembersiroop en het mespuntje zout erbij en pureer alles tot een gladde mengsel.
Schenk de lassi over in glazen en serveer het direct.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl