Dit is een overheerlijk vegetarisch en veganistisch toetje. Het is erg makkelijk om te maken. In plaats van mango kan je ook banaan gebruiken.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
100 gram kleefrijst
1 mango
5 dl kokosmelk
60 gram poedersuiker
½ theelepel vanille-extract
Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 3 uur rusttijd
Verder nog nodig: een grote schaal of 4-6 mooie glazen
Bereiding:
Spoel de rijst af onder koud stromend water.
Doe hem in een grote kom en voeg ruim water toe.
Laat de rijst ten minste 3 uur staan.
Spoel de rijst dan nog enkele malen af onder koud stromend water en laat uitlekken.
Breng de rijst in een pan met ruim water aan de kook.
Draai het vuur lager en kook de rijst zachtjes circa 12 minuten.
Schil de mango en snijd ze in plakjes.
Doe de kokosmelk, de poedersuiker en het vanille-extract in een grote pan.
Breng het geheel aan de kook en kook het 5 minuten op laag vuur.
Voeg de stukjes mango toe. Kook het geheel nog eens 10 minuten.
Laat het mangomengsel afkoelen (tot lauw) en serveer het met de warme rijst.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl