Makreelsalade

Geheel onverwacht kregen we een makreel cadeau. Ik had even zitten nadenken over wat ik daar nu van zou kunnen maken. Omdat we toch al weinig glutenvrij broodbeleg hebben, heb ik besloten om er een makreelsalade van te maken. Niet alleen lekker op brood of crackers maar ook op een blaadje sla.
Wees er wel op bedacht dat hoe goed je ook de makreel ontgraat, er kan altijd nog een klein graatje achterblijven. Haal daarom alle stukjes vis met 2 vorken uit elkaar. Zelfs tijdens het mengen van alles kan je nog kleine graatjes tegenkomen.

Ingrediënten:
1 gerookte makreel (de graten er uit halen)
2 bosuitjes, gesnipperd
2 sjalotjes, gesnipperd
3 eetlepels verse bieslook, in kleine stukjes gesneden
1 grote tomaat, ontvelt en ontzaad, in kleine blokjes gesneden
1 grote augurk, in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels kokosmelk
2 theelepels mayonaise
3 eetlepels ketchup
scheutje citroensap
1 theelepeltje suiker
rode paprikapoeder
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: een afsluitbaar schaaltje om de salade in te doen

Bereiding:
Maak de makreel schoon. Haal alle graten er uit en breek de stukjes vis in kleine stukjes.
Ontvel de tomaat, haal de pitjes er uit en snijd de tomaat in kleine stukjes.
Snipper de bosuitjes en de sjalotjes.
Snijd de augurk in kleine stukjes.
Doe alles bij elkaar en meng alles goed door elkaar.
Haal eventueel de graten er uit die je nog tegen kan komen.
Doe de kruiden, ketchup, citroensap en de mayonaise er bij en meng alles goed door elkaar.
Proef de salade en doe er eventueel nog wat kruiden bij.
Lekker voor op het brood, crackers of op een blaadje sla.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.