Ik had ooit twee blikjes makreelfilets in zonnebloemolie gekocht bij AH. Deze waren 35% afgeprijst en de datum was nog goed (en lang houdbaar). Dus gekocht.
Niet dat ik nu direct iets van plan was om er wat van te maken. Ik had ze dan ook best wel langs in mijn voorraadkast liggen. Je kon ze toch lang bewaren, dus wat maakt dat uit.
De eerste keer dat ik makreelsalade maakte voor op het brood was een proefsel.
De salade smaakte goed en was geslaagd. Daarom nog een keertje gemaakt en nu ook een foto gemaakt en het recept uitgewerkt.
De makreelsalade broodbeleg smaakt heerlijk.
Dit recept is eivrij, glutenvrij, graanvrij, lactosevrij en notenvrij.
Ingrediënten:
Een blikje van 125 gram makreelfilet in olie
1½ eetlepel mayonaise
1 eetlepel tomatenketchup
1 afgestreken theelepeltje zoete paprikapoeder
1 theelepeltje mosterd
1 theelepeltje verse citroensap
scheutje glutenvrije sojasaus
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Verder nog nodig: schaaltje om te mengen, goed afsluitbaar voorraadpot met deksel
Bereiding:
Schep de makreelfilet uit het blikje en prak deze los met een vork in het schaaltje om te mengen.
Doe de rest van alle ingrediënten bij de makreelfilets in het schaaltje en meng alles goed doorelkaar.
Proef de makreelsalade of hij naar je zin is, voeg eventueel nog wat moster, zout en peper toe.
Schep de makreelsalade over in de voorraadpot en bewaar hem afgesloten in de koelkast.
Smeer je boterham of crackers in met makreelsalade.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl