Makreelfilets met adobokruiden

Als je een kruidenmix maakt, dan moet je er natuurlijk ook een recept mee maken.
Ik had nog makreelfilets in de vriezer liggen en samen met de adobokruiden leek me dat een goede combinatie. Het is een simpel gerecht, maar wel heel erg lekker.

Ik heb in het recept gezet ‘zout naar smaak’, maar eigenlijk hoef je geen zout te gebruiken. Met de adobokruiden heb je meer dan genoeg qua smaak en flauw smaakt het niet.

voor 4 personen

Ingrediënten:
4 makreelfilets
1 rode en groene paprika, ontzaad en in reepjes gesneden
1 rode ui, in halve ringen gesneden
10 cherry tomaatjes, gehalveerd
50 gram boter, in blokjes gesneden
adobo kruidenmix (klik)
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten afgedekt en 15 minuten niet afgedekt
Verder nog nodig: ovenschaal, geschikt voor 4 makreelfilets, bord, aluminiumfolie of bakpapier, keukenpapier
Oven voorverwarmen op: 200 graden

Bereiding:
Snijd de groenten.
Spoel de makreelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog met keukenpapier.
Leg de filets op een bord en bestrooi ze ruim met de adobokruidenmix aan beiden kanten.
Wrijf de kruidenmix goed in de vishelften.
Smeer de ovenschaal in met boter en leg de groenten, behalve de helft van de tomaten op de bodem.
Leg de makreelfilets met het vel naar boven op de groenten.
Verdeel de rest van de tomaten over en rondom de filets.
Leg hier en daar paar blokjes boter en ook 3 blokjes boter op de vis zelf.
Drapeer een stuk aluminiumfolie of bakpapier over de ovenschaal en zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor 20 minuten.
Na de 20 minuten verwijder je de folie of bakpapier en laat je de ovenschaal onafgedekt voor 15
minuten verder in de oven staan.
Haal na 15 minuten de ovenschaal uit de oven en laat het 5 minuten rusten.
Verdeel de makreelfilets en groenten over de borden en schep wat van de saus over de makreelfilet.
Serveer het eventueel met een salade of komkommerplakjes en citroenpartjes.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.