Makreelfilets in kokos-tomatensaus

Dit was het laatste pak met makreelfilets in de vriezer. Ik heb er makreelfilets in kokos-tomatensaus van gemaakt.
Het is een lichtpittig recept, maar wel heel erg lekker. Het is een iets bewerkelijk recept, maar zeker de moeite waard om het te maken.
Dit recept is glutenvrij, graanvrij, eivrij, lactosevrij en notenvrij.

voor 2 personen

Ingrediënten:
300 gram makreelfilet of een verpakking met 2 makreelfilets
1 citroen, uitgeperst
1½ cm gemberworstel, geraspt
1 rode peper, ontzaad en kleingesneden
1 ui, geraspt
70 gram tomatenpuree
150 ml kokosmelk
1 knoflookteentje, uitgeperst
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel kerriepoeder
1 eetlepel geraspte kokos
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
2 eetlepels olie

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, schaaltje om te mengen, schaal om te marineren, keukenpapier
Oven voorverwarmen op: 200 graden

Bereiding:
Meng citroensap met de knoflook, gember, peper en zout en laat de makreelfilets hier minimaal 15 minuten in marineren.
Schep af en toe de citroensap met kruiden weer op de makreelfilets.
Meng in een ovenschaal de olie met de ui, tomatenpuree, rode peper, komijn en kokosmelk en verwarm dit mengsel 10 minuten in de oven.
Dep de makreelfilets droog met keukenpapier en leg ze in de kokostomatensaus.
Meng de geraspte kokos met de kerriepoeder en strooi dit over de vis.
Laat de vis in het midden van de oven ongeveer 20-30 minuten gaar worden.
Check met een vork of de vis gaar is: als je zonder problemen de vork in de vis kan steken (net zoals bij zachte boter), dan is de vis gaar.
Serveer het gerecht direct met rijst en tomatensalade met bosuitjes of wat jij erbij lekker vindt.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.