Macaroni Napolitana

Macaroni Napolitana is echt een hele simpel recept om te maken.
Ik ken dit gerecht wel van Italiaanse restaurants. Niet dat ik het bestelde want oei, teveel keuzes en ik ben dol op groenten dus koos ik altijd iets met veel groenten of ik nam gewoon een pizza (dit was nog in de tijd dat ik nog niet wist dat ik coeliakie had).
De macaroni Napolitana smaakt goed. Simpel en goed. Helemaal als je een salade of gekookte/geroerbakte groenten bij serveert.

Dit recept is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs.

voor 4 personen

Ingrediënten:
450 gram glutenvrije macaroni
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
4 eetlepels versgehakte peterselie, klein gehakt
900 ml passata of gezeefde tomaten
1 eetlepel tomatenpuree
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
6 eetlepels olie
olie om te bakken
Parmezaanse kaas, zelf raspen

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Verder nog nodig: hapjespan, rechthoekige ovenschaal
Oven voorverwarmen op: 200 graden (heteluchtoven)

Bereiding:
Kook de glutenvrije macaroni volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
Pak de hapjespan en doe hier wat olie in.
Verhit de olie en bak hierin de uitgeperste knoflook en de gehakte peterselie voor 3 minuten.
Blijf wel roeren, anders brand het aan.
Voeg de passata, tomatenpuree, zout en versgemalen zwarte peper toe.
Breng het aan de kook en zodra het begint te pruttelen zet je het vuur lager.
Het moet wel blijven pruttelen.
Kook de saus 10 minuten, roer af en toe.
Giet ondertussen de gekookte macaroni af en voeg hier iets olie toe.
Meng de olie door de macaroni, dit voorkomt enigszins dat de macaroni gaat plakken.
Als de saus 10 minuten heeft geprutteld, dan kan je hem bij de macaroni gieten.
Meng alles goed door elkaar en schep de macaroni in de ovenschaal.
Strooi er als laatste de versgeraspte Parmezaanse kaas over de macaroni.
Alles moet goed bedekt zijn.
Zet de ovenschaal voor 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Na de 30 minuten pak je de ovenschaal uit de oven en laat je hem 5 minuten even staan.
Verdeel de macaroni Napolitana over de borden en serveer het eventueel met een salade of gekookte groenten en wat extra Parmezaanse kaas.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.