Maaltijdsalade met makreel

Een simpele, maar o zo lekkere maaltijdsalade.
Het is wel wat werk om deze salade te maken en eigenlijk alleen omdat je de makreel goed moet napluizen op graatjes. Heb je dat gedaan en de aardappelen zijn gekookt, dan is de salade zo klaar. Omdat de makreel met de aardappelen worden vermengd, is de overheersende smaak van de makreel wat minder aanwezig.
De maaltijdsalade is geschikt voor 2 personen als je flink wat opschept en voor 4 personen als je het als bijgerecht eet.
Wil je dit ook eten, maar mag of kan je niet tegen eieren: gewoon weglaten.
maaltijdsalade met makreelvoor 2-4 personen

Ingrediënten:
1 krop ijsbergsla, klein gesneden
1-2 eetlepels zoetzure zilveruitjes
5-8 cherry tomaatjes, in vieren gesneden
2-3 hardgekookte eieren, in vieren gesneden
1-2 augurken, in blokjes gesneden
½ tomaat, in blokjes gesneden
2-3 aardappelen, gekookt en geprakt
150 gram makreel (ontgraat)
2-3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels pittige tomatenketchup
½ theelepeltje gemalen chilipeper
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Extra: doe er nog wat olijven bij als je dat lekker vindt.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Verder nog nodig: bord, schalen, saladeschaal

Bereiding:
Kook de aardappelen gaar en prak deze.
Voeg de makreel bij de geprakte aardappelen en meng het goed door de aardappelen.
Voeg de chilipeper en wat zout en peper toe en 1 eetlepel mayonaise.
Snijd de ijsbergsla, tomaten, zilveruitjes, augurken en doe alles over in een schaal.
Meng het met de mayonaise en de pittige tomatenketchup.
Voeg nu het aardappelmengsel met makreel bij de rauwkost en meng alles goed door elkaar.
Het aardappelmengsel met makreel moet goed opgenomen zijn.
Proef de salade en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Schap de salade over in een saladeschaal en zet hem voor een uurtje in de koelkast.
Verdeel de salade over de personen die mee eten.
Lekker met patat of frites of gebakken aardappelschijfjes en een stuk vlees, maar ook lekker als een maaltijdsalade.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.