Luchtige chocoladecake

Hier had ik echt zin in. Een luchtige chocoladecake. Deze cake is eigenlijk veel te lekker. Eigenlijk valt hier ook maar weinig wat over te zeggen. Het is chocolade en het is cake. Gewoon een goede combinatie. De cake smaakt verrukkelijk.

Even een aanvulling: De cake een dag later. Ik had de cake namelijk gisteren al gemaakt. Hij is erg lekker, maar wel kruimelig. De cake is niet droog.

voor 1 cake

Ingrediënten:
100 gram boter
150 gram suiker
3 eieren
125 gram chocolade van 75% cacao of meer
100 gram bloem
8 gram bakpoeder

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten
Verder nog nodig: 1 grote cakeblik

Bereiding:
Vet het cakeblik in en zeef er een dunne laag bloem over of gebruik een anti-kleefvorm.
Verwarm de oven voor op 190 graden (heteluchtoven 180 graden).
Vermeng de boter met de suiker en de eidooiers en roer goed tot een crème.
Zeef de bloem met het bakpoeder en meng dit bij het botermengsel.
Smelt de chocolade au bain-marie en voeg dit bij het deeg.
Klop de eiwitten tot een stevig schuim en meng dit voorzichtig door het deeg.
Niet roeren, maar omscheppen om er het deeg luchtig te houden.
Doe het deeg voorzichtig in het cakeblik.
Zet het in de oven voor ongeveer 45 minuten.
Controleer de cake of hij gaar is met een satéstokje.
Haal het cakeblik uit de oven en probeer hem voorzichtig uit de vorm te halen.
Lukt dat niet, wacht dan iets van 10 minuten.
Laat de cake op een rooster koelen.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Luchtige chocoladecake

  1. Hoi Renske,

    dank je wel voor je reactie op mijn blog. Wat een goeie site heb je!
    Gezien onze vele allergiën heb ik je direct een link op mijn site gegeven. Vind je vast niet erg hé? Anders hoor ik het graag.

    Tot blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.