Linzen-tomatensoep is een heerlijk stevige en dikke soep. Het is samen met brood ook een goed vullende soep. Hij is makkelijk te maken.
voor 4 personen
Ingrediënten:
200 gram winterwortel, geschrapt en in kleine blokjes gesneden
1 grote ui, gepeld en fijngesnipperd
1 grote of 2 kleine champignons, in stukjes gesneden
250 gram rode linzen, schoongespoeld
1 liter groentebouillon
1 eetlepel ketchup
1 theelepel gedroogde tijm
400 gram tomaten, ontveld en in kleine stukjes gesneden of 1 blik van 400 gram gepelde tomaten
fijngehakte peterselie en selderie
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: circa 50 minuten
Verder nog nodig: grote soeppan en een staafmixer of een keukenmachine
Bereiding:
Doe alle ingrediënten (behalve de tomaten en de peterselie) in een pan en breng alles aan de kook.
Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan en laat het circa 40 minuten zachtjes doorkoken totdat de linzen gaar zijn.
Roer de stukjes tomaat door de soep en laat het geheel nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen.
Pureer de soep en laat de soep nog eventjes 1 minuut zachtjes pruttelen.
Garneer de soep met de peterselie.
Bron: eigen recept – ©️ www.glutenvrijkookhoekje.nl