Dit is eigenlijk hetzelfde recept als de citroencake (klik), alleen zit hier 2 limoenen in verwerkt. Ik had dit recept al eerder gemaakt en toen met 1 limoen. Het gekke is dat de smaak met 1 limoen sterker was, dan met 2 limoenen. Even goed heeft het ons goed gesmaakt. Je proefde echt de smaak van de limoen. Omdat ik tegenwoordig een andere oven gebruikt is het even wennen voor me hoe deze oven werkt. Dit is dan ook een verrassende “knip” limoencake, net zoals knipbrood. Alleen heb ik dit niet bewust gedaan, maar de oven. Waarschijnlijk is het midden als een idioot gaan rijzen en vervolgens weer ingezakt. Wel grappig trouwens.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
200 gram glutenvrij zelfrijzend bakmeel
200 gram boter
200 gram suiker
4 eieren
1 extra theelepel bakpoeder
1-2 limoenen, uitgeperst
limoenrasp van 1 limoen
Voorbereidingstijd: 8 minuten
Bereidingstijd: 60 minuten
Verder nog nodig: cakebakblik, bakpapier, mixer
Oven voorverwarmen op: 180 graden
Bereiding:
Doe alle ingrediënten bij elkaar en mix alles goed door elkaar.
Vet het bakblik in en bedekt het met bakpapier.
Giet het beslag in het bakblik en zet hem in de voorverwarmde oven voor 60 minuten.
Controleer of de cake gaar is.
Is dat niet het geval, zet hem dan wat langer in de oven totdat hij gaar is.
Laat hem afkoelen in de oven.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl