Dit is een simpele rode saus wat je kunt eten met pasta of rijst. Het is een iets pittige saus vanwege de chilipoeder. De saus smaakt zoetig en licht pittig. Heerlijk met pasta en eventueel met wat geraspte kaas, maar de saus smaakt ook goed met rijst. Dit recept is vegetarisch/veganistisch, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon vleesstukjes door doen.
voor 4-6 personen
Ingrediënten:
1 dikke witte ui, fijngesnipperd
1 dikke rode ui, in halve ringen gesneden
1 prei, in ringen gesneden
250 gram kastanjepaddenstoelen, in plakjes gesneden
½ winterpeen of 3 wortels, in plakjes gesneden
4 kleine tomaten, in grote stukjes gesneden
150 gram rucola
1 blik kokosmelk, schep alleen de crème eruit en 30 ml kokoswater
1-2 uitgeperste knoflookteentjes
½ theelepeltje chilipoeder
1 theelepeltje paprikapoeder
1 theelepeltje witte balsamicoazijn
1 eetlepel suiker
½ eetlepel versgemalen zwarte peper
zout naar smaak
olie om in te bakken
Voorbereidingstijd: 10-15 minuten
Bereidingstijd: 15-20 minuten
Verder nog nodig: hapjespan of braadpan
Bereiding:
Doe wat olie in de hapjespan of braadpan en roerbak hierin de witte ui.
Zodra de ui lichtbruin begint te worden voeg je alle andere groenten (behalve de tomaten) toe.
Roerbak dit dan 5 minuten op een matige vuur.
Voeg dan de tomaten erbij en schep alles even goed doorelkaar.
Schep nu de kokoscrème en de 30 ml kokoswater erbij en roer alles goed doorelkaar.
Voeg alle kruiden erbij en roer nog eens alles goed doorelkaar.
Leg de deksel op de pan en laat het zo zachtjes gaar worden in 15 minuten tijd.
Kook ondertussen pasta of rijst.
Proef na 15 minuten de saus en maak het verder af met wat zwarte peper en zout.
Serveer de saus met rucola en gekookte pasta of rijst.
Bron: eigen recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl