Licht pittige zoete aardappelen

Licht pittige zoete aardappelen is een heerlijke maaltijd. Ik heb het in de slowcooker gemaakt. Zo rond twaalf uur had ik de aardappelen in de slow cooker gedaan en tegen de avond waren de aardappelen gaar en klaar. Wij hebben dit met gekookte sperziebonen gegeten, dat is een goede combinatie.
De zoete aardappelen zijn licht pittig van smaak.

Dit recept is eivrij, glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

voor 4 personen

Ingrediënten:
1 kilo zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
23 gram palmsuiker
⅛ theelepeltje chilivlokken
½ theelepeltje kerriepoeder
¼ theelepeltje versgemalen zwarte peper
¼ theelepeltje gemalen kaneel
¼ theelepeltje gemalen uienpoeder
2 knoflookteentjes, geraspt
olie

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: zie tijdschema bij slow cooker
Verder nog nodig: slowcooker
Slow cooker laag: 4-5 uur
Slow cooker hoog: 2-3 uur

Bereiding:
Warm de slow cooker voor.
Doe wat olie in de slow cooker en voeg alle ingrediënten erbij.
Roer alles goed door elkaar en leg het deksel op de pan en zet de slow cooker op laag of hoog.
Ik heb het gemaakt op laag, de zoete aardappelen hebben bij mij 4½ uur staan pruttelen.
Serveer de zoete aardappelen met gekookte groenten.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.