Lekker pittig gerecht met rundvlees ala Renske

Pak nooit een pak vlees uit de vriezer als je je bril niet op hebt. Dat had ik dus. Ik had hem in de ochtenduren uit de vriezer gepakt en laten ontdooien. Dus toen ik aan het recept Chinees gesmoord rundvlees wilde beginnen, zag ik dat ik het verkeerde had gepakt.

Ik heb nog na zitten denken of ik de runderpoulet gewoon zou gebruiken, maar uiteindelijk besloten om het niet te doen. Daarom met bril op, het juiste pak vlees gepakt. Alleen zat ik nu wel met ontdooide runderpoulet. Ik moest daar wat van maken en dat is dit recept geworden. Het gerecht is heerlijk pittig geworden, precies wat ik lekker vind.

Omdat runderpoulet tijd nodig heeft om gaar te worden, is het niet snel klaar. Maar wat maakt dat uit, want je kunt het een dag van te voren maken en de volgende dag weer opwarmen. Voordeel is dat alle smaken goed heeft kunnen intrekken. Het smaakt dan ook heerlijk.
Serveer dit met rijst of aardappelen en gekookte groenten.
voor 4 personen

Ingrediënten:
1 wortel, in reepjes gesneden
6-8 cherry tomaatjes, gehalveerd
100 gram broccoliroosjes
350 gram runderpoulet
2 eetlepels sambal oelek
1 eetlepel gembersiroop
½ cm verse gemberwortel, geraspt
1 flinke eetlepel maïzena
1 eetlepel oestersaus
scheut mirin (of sherry als je geen mirin in huis hebt)
100 ml kokosmelk
olie om in te bakken

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40-60 minuten
Verder nog nodig: braadpan of hapjespan, schaaltje

Bereiding:
Doe de runderpoulet in een schaaltje en voeg hierbij de eetlepels sambal en de maïzena en meng het met de runderpoulet.
Doe wat olie in de braadpan en roerbak hierin de runderpoulet tot het bruin begint te worden.
Voeg dat de gembersiroop, oestersaus en de mirin erbij en roer alles goed door elkaar.
Voeg de broccoli, wortel en de tomaatjes erbij en roerbak dit voor paar minuten.
Giet nu als laatste de kokosmelk erbij en roer alles weer goed door elkaar.
Breng nu alles aan de kook en zodra het begint te pruttelen, zet je het vuur laag maar zorg ervoor dat het wel blijft pruttelen.
Laat het zo voor 40-60 minuten zachtjes pruttelen totdat het vlees gaar is.
Controleer het vlees als er 40 minuten voorbij zijn.
Is het vlees gaar, dan kan het vuur uit.
Is het vlees nog niet helemaal gaar, laat het dan nog wat langer pruttelen.
Serveer dit gerecht als een bijgerecht bij een Aziatische maaltijd of bij de Hollandse pot.
Bron: eigen recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.