Lebkuchenkoekjes zijn heerlijke gekruiden koekjes. Normaal gesproken koop ik deze glutenvrije lebkuchenkoekjes altijd bij de reformzaak, maar ik wil ze ook zelf maken.
Je heb dan wel een kruidenmengsel nodig. Ik heb diverse lebkuchen kruidenmengsels bekeken en uiteindelijk mijn eigen mengsel gemaakt. Dat is dit kruidenmengsel geworden.
Dit kruidenmengsel gebruik je bij het maken van Lebkuchen koekjes of bij Peperkoek (Gingerbread). Recept volgt later.
Dit recept is eivrij, glutenvrij, graanvrij, lactosevrij, notenvrij en is geschikt voor vegetariërs en veganisten.
voor plusminus 28 gram
Ingrediënten:
4 eetlepels gemalen kaneel
1 theelepel gemalen steranijs
4 theelepels gemalen gember
½ theelepel nootmuskaatpoeder
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen cardamom
1 theelepel gemalen anijszaad
2 theelepels gemalen foeliezaad
Voorbereidingstijd: 3 minuten
Bereidingstijd: 1 minuten
Verder nog nodig: schaaltje voor alle kruiden of een kruidenpotje
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in het schaaltje en meng alles of doe alle ingrediënten direct in het kruidenpotje en schud de kruiden goed door elkaar.
Sluit het kruidenpotje goed af.
Deze kruidenmengsel kan je lang bewaren.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl