Lasagne met geraspte wortels en pesto

Ik heb dit recept 2 keer gemaakt. De eerste keer vond ik de bovenlaag niet gaar genoeg en daarom had ik hem 30 minuten langer in de oven gezet. Het resultaat hiervan dat de geraspte wortels helemaal waren opgegaan in de saus. Dat verbaasde ons nog het meest dat de wortels ‘verdwenen’ waren. De lasagnebladen waren goed gekookt, precies zoals wij dat lekker vinden. Maar omdat ik dacht dat ik misschien een fout had gemaakt bij dit recept, had ik hem nog een keertje gemaakt. Ik heb toen wel strik het recept opgevolgd. Ik heb het recept wel aangepast omdat ik dit recept lactosevrij hebt gemaakt. De baktijd had ik nu wel precies aan de 40 minuten gehouden. En dat was een verrassing, want de geraspte wortels waren nog aanwezig en ze waren nog half gaar. De lasagnebladen zijn al dente (beetgaar) gekookt. Ook dit smaakte goed, maar de eerste versie heeft onze voorkeur. De combinatie van wortels, kaas en pasta vonden we trouwens wel vreemd, maar beiden zijn qua smaak erg lekker.

links 70 minuten in de oven en rechts 40 minuten
links 70 minuten in de oven en rechts 40 minuten

voor 4-6 personen

Ingrediënten:
750 gram geraspte wortels
800 ml kokosmelk
60 gram glutenvrije bloem
50 gram boter
3 eetlepels citroensap
4 eieren, losgeklopt
2 eetlepels pesto
100 gram + 50 gram (apart houden) geraspte belegen kaas
250 gram glutenvrije lasagnebladen (of wat nodig is om een ovenschaal te vullen)
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten of 70 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Verder nog nodig: ovenschaal, pan om de saus te maken, kom, rasp
Oven voorverwarmen: 180 graden

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een ovenschaal in en zet dit even apart.
Raspt de wortels en de kaas en zet dit even apart.
Doe in een aparte kom de kokosmelk, citroensap en de versgemalen peper en roer dit goed door elkaar.
Doe de boter in de pan en voeg de bloem erbij en zet dit op het vuur.
Blijf roeren totdat alle klonten weg zijn.
Giet dan in gedeelten de kokosmelk bij het bloem*/botermengsel in de pan en blijf roeren.
Verhit het mengsel al roerend voor ongeveer 5-6 minuten op matig vuur tot het kookt en indikt.
Haal de pan van het vuur en roer dan 100 gram geraspte kaas er door.
Laat de saus iets afkoelen en voeg dan al roerend de losgeklopte eieren toe.
Giet een derde van de saus in een kom en houd de kom apart.
Roer de pesto en wortel door de rest van de saus.
Giet een derde van de wortelsaus in de ovenschaal en leg er lasagnebladen op.
Herhaal deze handelingen twee keer en eindig met een laag lasagnebladen.
Schep of giet de saus uit de kom erover en strooi er de 50 gram geraspte kaas erover.
Strooi dan nog wat versgemalen zwarte peper er over heen.
Zet de ovenschaal voor 40 minuten in de oven.
Haal de lasagne uit de oven en laat hem dan voor ongeveer 15 minuten staan.
Mocht je geen half rauwe geraspte wortels willen eten, zet dan de ovenschaal voor 70 minuten in de oven.
Het resultaat daarvan zie je op de linkerfoto en rechts op de foto is een baktijd van 40 minuten.
Serveer de lasagne eventueel met een salade.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.