Laksapasta

Dit is een licht pittig sausje. Het is niet vegetarisch vanwege de trassi of ansjovispasta en de vissaus die er in zit. Laksapasta heb ik gebruikt bij kiplaksa (klik).

voor 1 klein potje

Ingrediënten:
6 sjalotjes, grof gesnipperd
4 rode chilipepers, van zaad ontdaan en kleingesneden
1 stengel citroengras, buitenste blad verwijderd en de rest kleingesneden
2 theelepel geelwortelpoeder
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel gember- of laospoeder
1 theelepeltje gedroogde garnalenpasta (trassi) of 1 theelepeltje ansjovispasta
met een scheutje vissaus
6 macadamianoten of 12 amandelen
eventueel 1 kafir limoenblaadje (deze zijn bij de Albert Heijn en toko’s te koop)
2 eetlepels Thaise vissaus

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: een potje om de laksapasta te bewaren

Bereiding:
Maal de ingrediënten in een keukenmachine of wrijf ze in een vijzel met de stamper tot een stevige pasta.
Voeg bij het gebruik van een keukenmachine wat water toe terwijl de machine draait.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.