Lactosevrije kwarktaart (2)

Dit is de tweede lactosevrije kwarktaart die ik gemaakt hebt.
De taart is geslaagd, weliswaar is de kwarkvuling niet echt dik (hij is simpel gezegd ingezakt, want hij was hoog toen hij uit de oven kwam) maar dat doet niets af van de smaak.
De lactosevrije kwarktaart smaakt zoet en heerlijk.
De taart is glutenvrij, lactosevrij, notenvrij. Verder is hij geschikt voor vegetariërs.

voor 1 taart

Ingrediënten bodem:
256 gram glutenvrije koekjes (kies wat je lekker vindt, ik heb de digestive koekjes van Schar gebruikt)
70 gram kokosolie of (room)boter
40 gram suiker

Ingrediënten kwarkvulling:
227 gram lactosevrije roomkaas (ik heb het merk Arla gebruikt)
250 gram suiker
4 eieren, gesplits
1 eetlepel citroensap
¼ theelepeltje vanilliepoeder

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Verder nog nodig: keukenmachine, steelpannetje, ronde taartvorm met losse bodem, 3 beslagkommen, garder en handmixer, 2 aparte schaaltjes voor de eieren
Oven voorverwarmen op: 160 graden (heteluchtoven)

Bereiding bodem:
Doe de koekjes in de keukenmachine en maal ze fijn.
Voeg de suiker toe en meng het goed door elkaar.
Pak een beslagkom en schep het koekjesmengsel in de beslagkom.
Smelt de kokosolie/boter en laat deze wat afkoelen.
Doe de kokosolie/boter bij de gemalen koekjes en kneed alles goed door elkaar.
Smeer de taartvorm in met boter en schep het koekjesmengsel in de taartbodem.
Strijk het koekjesmengsel tot een gladde bodem met de bolle kant van een eetlepel.
Zet het even opzij.
Verwarm ondertussen de oven voor.

Bereiding vulling:
Pak een beslagkom en doe hierin de roomkaas, citroensap, vanillepoeder en suiker.
Pak de 2 aparte schaaltjes en splits de eieren.
Doe de eierdooier bij de roomkaas en mix alles goed door elkaar met de garder.
Pak een andere beslagkom en doe hierin het eiwit en klopt deze stijf op.
Het eiwit is klaar als je de beslagkom op de kop kan houden en het eiwit blijft zitten.
Zo niet, dan verder mixen met de handmixer.
Is het wel klaar, schep dan een portie eiwit bij de roomkaas.
Schep dit rustig door de roomkaas heen.
Voeg de rest van het eiwit erbij en schep dit rustig door het beslag.
Giet het beslag in de taartvorm.
Zet de taartvorm in de vormverwarmde oven voor 35 minuten.
Haal hem na de 35 minuten uit de oven en laat hem afkoelen.
Zodra de taart afgekoeld is kan je hem aansnijden in punten.
Bron: aangepast recept – © www.glutenvrijkookhoekje.nl

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Lactosevrije kwarktaart (2)

Laat een antwoord achter aan Renske Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.