Kweeperen met veenbessen

Kweeperen met veenbessen of cranberry’s. De eerste hap is zoet en friszuur. De veenbessen zijn degene die friszuur smaken en dat is in dit recept wel te waarderen, want de kweeperen en de siroop zijn erg zoet. Dit toetje of dessert is daarom echt iets voor zoetekauwen.

voor 4 personen

Ingrediënten:
2 kweeperen
250 ml dessertwijn
1 eetlepel citroensap
schil van een ½ citroen
60 gram suiker
1 eetlepel verse gember, fijngehakt
½ theelepeltje gemalen kardemompoeder
½ theelepeltje kaneelpoeder
75 gram gedroogde veenbessen of cranberry’s

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten + plusminus 30 minuten extra om de siroop te laten inkoken.
Verder nog nodig: kookpan

Bereiding:
Schil de kweeperen, snijd ze in parten en verwijder de klokhuizen.
Breng de kweeperen met de wijn, het citroensap, de citroenschil, de kruiden, de suiker en zoveel water aan de kook, dat de kweeperen half onderstaan.
Kook de kweeperen in 65 minuten zachtjes gaar.
Schep de peren uit de pan, voeg de veenbessen toe en kook de siroop in totdat het stroperig wordt.
Schenk de siroop over de kweeperen en laat ze afkoelen.
Serveer op kamertemperatuur bij wild of met blauwe kaas of met een bolletje ijs als dessert.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.