Wie kent ze niet: kruidnoten. Deze zijn glutenvrij en ze zijn overheerlijk. Ze zijn ook heel erg makkelijk om te maken en ze zijn ook heel erg snel te maken. Ze zijn zo heerlijk, dat ze ook weer snel op zijn. Eigenlijk blijf je er van eten.
voor heel veel kruidnoten
Ingrediënten:
100 gram boekweitmeel
100 gram rijstmeel
100 gram boter
125 gram witte basterdsuiker
1 ei
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden
1 theelepel vanille
Voorbereidingstijd: 10 minuten, plus een uur rust tijd
Bereidingstijd: 15 minuten
Verder nog nodig: bakplaat met bakpapier
Oven voorverwarmen: 180 graden
Bereiding:
Kneed de ingrediënten door elkaar (kan ook met de mixer met deeghaken) tot een bal en zet het deeg een uurtje in de koelkast
Maak er (kleine) balletjes van en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Bak ze in ongeveer 15 min op 180 graden gaar en smullen maar.
Bron: A. Roeland
Mmmm ik bak ze met zelfrijzend bakmeel van organ.. Ook heerlijk.. Een aantal bakken en dan de rest van het deeg in de vriezer en als je weer trek hebt in pepernoten lekker weer opnieuw bakken..
Ja, dat kan ook. Als je dan dit recept gebruikt, dan hoef je geen bloem en bakpoeder te gebruiken.