Kruidige haringpilav

Ik had nog wat gekookte rijst over en om iets lekker te koken heb ik dit recept voor gevonden. Wel heb ik het recept aangepast, zodat het wat sneller klaar is om te eten.
Pas bij het roosteren van de amandelen op dat je ze niet met je blote handen opraap, ze zijn gloeiend heet. Je verbrandt je vingers.
Serveer bij dit gerecht abrikozenchutney (klik) of een chutney wat jij lekker vindt en geeft er bijvoorbeeld ook wat glutenvrije poppadoms of papadum bij. De pilav smaakt trouwens goed.
kruidige haringpilav

voor 4 personen

Ingrediënten:

300 gram gekookte rijst
2 eetlepels boter
1 grote ui, in halve ringen gesneden
1-2 knoflookteentjes, uitgeperst
1-2 laurierbladeren
¼ theelepeltje kruidnagelpoeder
½ theelepeltje gemalen kardemompoeder
1 theelepeltje gemalen kaneelpoeder
1 theelepeltje gemalen komijnzaad
2 gerookte haringfilets, ontveld en in stukjes van plusminus ½ cm gesneden
70 gram amandelen, geroosterd
65 gram rozijnen
2 eetlepels versgehakte platte peterselie
300 ml water
versgemalen zwarte peper
zout naar smaak

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Verder nog nodig: wok of hapjespan

Bereiding:
Doe de boter in de wok of hapjespan en bak hierin de ui totdat het glazig begint te worden.
Voeg de knoflook, laurierbladeren, kruidnagels, kardemom en komijn erbij en roer alles goed doorelkaar.
Voeg na 1-2 minuten de rijst en het water erbij.
Roer alles goed doorelkaar, zodat de rijst gekleurd is door de kruiden.
Breng het aan de kook en zodra het begint te pruttelen zet je het vuur laag en leg je een deksel op de pan.
Laat het nu zachtjes 25 minuten sudderen, totdat het water is opgenomen.
Doe na de 25 minuten de gerookte haringstukjes, de rozijnen en de geroosterde amandelen erbij en
laat het nog 5 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan.
Proef het en voeg er eventueel wat zout en peper naar smaak toe.
Klaar om het gerecht te serveren.
Bron: aangepast recept

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.