Na zoveel dagen vis gegeten te hebben, heb ik nu zin in iets vegetarisch. Het recept wat ik uitgekozen heb, is de kruidige aardappelsalade geworden. Het is een licht pittige en heerlijke salade. Je kan deze salade warm en koud eten. Het recept is lactosevrij en afhankelijk wat voor soort mayonaise je gebruikt wel of niet eivrij.
voor 6 personen
Ingrediënten:
900 gram aardappelen, geschild en in blokjes van 2 cm gesneden
2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
2 of 3 bosuitjes, fijngesneden
1 groene of rode chilipeper, fijngesneden
1 knoflookteentje, uitgeperst
2 theelepels bieslook, fijngehakt
2 theelepels basilicum, fijngehakt
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
1 eetlepel kokosmelk
3 eetlepels mayonaise
1 theelepel milde mosterd
½ theelepel suiker
voor de garnering: verse bieslook
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten of de tijd dat de aardappelen nodig hebben om gaar te koken
Verder nog nodig: kookpan, klein schaaltje en een afsluitbare schaal
Bereiding:
Schil en snijd de aardappelen in kleine blokjes van 2 cm en doe ze in de pan en kook ze gaar.
Giet ze af en doe ze in een afsluitbare schaal.
Halveer de paprika’s, snijd de steel eruit, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Hak de selderij, sjalot en bosuitjes fijn en snijd de chilipeper, zonder zaadjes, zeer fijn.
Doe de groenten met het uitgeperste knoflookteentje en de fijngehakte kruiden bij de aardappelblokjes.
Roer de kokosmelk, mayonaise, mosterd en suiker goed door elkaar in een klein schaaltje.
Giet de dressing over de salade en toer de salade voorzichtig door totdat alles met de dressing is bedekt.
Serveer de salade met paar reepjes bieslook.
Bron: aangepast recept