Krokante zalmfilet met Indonesische marinade is een makkelijk en snelle recept om te maken.
Als je er nog wat salade bij doet heb je een complete maaltijd. Je kunt dit ook nog als bijgerecht bij een Indonesische rijsttafel eten.
De Indonesische marinade smaakt trouwens heerlijk samen met de zalm.
voor 2 personen
Ingrediënten:
2 stukken zalmfilet op huid
4 bosuitjes, in reepjes gesneden
2 eetlepels glutenvrije ketjap
1 theelepel agavesiroop of glutenvrije stroop
1 theelepel citroensap
1 eetlepel olie
Voorbereidingstijd: 2 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Verder nog nodig: koekenpan, schaaltje
Bereiding:
Roer in een schaaltje de ketjap, stroop, citroen en de olie door elkaar.
Bestrijk de zalmmoten met deze marinade en laat de marinade ongeveer 15 minuten intrekken.
Verhit wat olie in de koekenpan en bak de zalmmoten op de huidkant op hoog vuur in 4 minuten.
Keer de zalmmoten en leg de bosuitjes in de pan en bak de zalmmoten met de bosuitjes nog 2 minuten op middelhoog vuur.
Verdeel de zalm over 2 borden en leg de bosuitjes erop.
Schep nog wat van de saus in de koekenpan over de zalm.
Eet de zalm als lunchmaaltijd of serveer het met rijst en wat geroerbakte groenten als avondmaaltijd.
Bron: aangepast recept